Wyszukiwanie w FF dla 4programmers.net

0

Witam,

Tak mi się dziś nudziło i stworzyłem dwie wtyczki, które ułatwią wyszukiwanie materiałów na 4programmers.net w serwisie i na forum.

Taki... mikołajkowy prezent ;-)

user image

Wtyczki są stworzone dla Firefoxa "w inne przeglądarki się nie bawię" :D

Instalacja online tutaj:
http://turkowski.ovh.org/4programmers-net/

Ściagnać to można stąd: http://turkowski.ovh.org/4programmers-net/4programmers_searchplugins.rar

Mirror: http://membres.lycos.fr/vendro/4programmers_searchplugins.rar

Instrukcja jak dodać nowe wyszukiwarki jest w pliku Readme.txt

Mam nadzieję, że komuś się przyda.

Pozdrawiam.

0

Zdaje mi się że już kiedyś ktoś takiego zrobił :D

0

Zaglosowalem na "tak" zeby Ci zrobic przyjemnosc :] . Ogolnie to rozwiazanie jest za malo rozbudowane, zeby mi sie autentycznie przydalo, gdybys zrobil cos co by rzucilo na kolana forumowe search.php i to jeszcze tak latwo dostepne bo zintegrowane z gui przegladarki to ho ho [green] .

0

Mi się nie przyda, bo używam tylko Google Toolbar i jest mi z nim dobrze (szybki dostęp, nie muszę się bawić w rozwijanie żadnych list).

Ale każda taka alternatywa powinna być wspierana. Więc jakby była ankieta, czy mi się podoba. To głosowałbym na tak :)

0

nie, ale tylko dlatego, ze nie uzywam ff :) poza tym niezly pomysl

0

Jeszcze zrobiłbyś instalację od razu ze strony (tak jak to jest w serwisie FireFox'a), czyli bezpośrednio po kliknięciu wyskakuje forma do instalacji.
Np link do instalacji wyszukiwarki Allegro wygląda tak:

<a href="javascript:window.sidebar.addSearchEngine('http://mozillapl.org/addons/search/allegro.src',
'http://mozillapl.org/addons/search/allegro.png','Allegro','Aukcje')();">Allegro</a> 
</delphi>
0

Patyk, o zrobie cos takiego jak dotre do domu:)
Nie pomyslalem o takiej opcji instalacji :D

Dziękuję za wszystkie głosy i komentarze :)

0

Już gotowe, zapraszam:
http://turkowski.ovh.org/4programmers-net/

0

Głosy na temat przydatności jak widzę podzielone... :)
No, gratuluję, taka forma instalacji jest bardzo komfortowa. Proponuję jednak popracować jeszcze trochę nad ikonkami ;)

0

Po pierwsze wyszukiwarka nieco zmieni sie w nowej wersji (ta na stronie glownej), jej przyblizona nowa wersja na stronie: http://dev.4programmers.net

Jezeli jednak popracujesz nad ta wtyczka, to ma szanse stac sie oficjalna promowana na naszych stronach, wtyczka do FF .

0

co zmienic? co poprawic? co dodac?
pobawie sie z checia skoro wtyczka ma taka szanse :)

0

Ja proponuję popracować nad ikonkami... :)

0
Patyk napisał(a)

Ja proponuję popracować nad ikonkami... :)

No tak, na tym screenie odstają od innych i wygląda to jakby 4p był amatroskim serwisem. Zrób na przykład coś na zasadzie loga

<font size="4">4p</span>

ze skórki simple, tyle że w czerwonej kolorystyce (bo main ma kolor czerwony przez co wikszości ludzi sie pewnie tak 4p kojarzy) :)

[do postu poniżej]

user image

0

user image

Może coś takiego [???] :]

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1