Automatyczny tryb ciemny

0

Czemu nie ma tu automatycznego trybu ciemnego? Gdy mam ustawiony ciemny tryb w systemie, forum też powinno automatycznie w trybie ciemnym, a nie bić białym kolorem po oczach.

4

A jest manualny tryb ciemny?
Ja widzę tylko tryb ciemnego menu który prawie nic nie zmienia, więc być może dlatego nie ma że nie ma takiego motywu?

0

No nie ma. A powinien być.

4

@gajusz800: forum jest OS więc nikt ci nie broni siąść i takowy tryb dodać - cała społeczność będzie ci biła brawo

0
abrakadaber napisał(a):

@gajusz800: forum jest OS więc nikt ci nie broni siąść i takowy tryb dodać - cała społeczność będzie ci biła brawo

Czy skrypt na TamperMonkey też się wliczy? ;)

0

Jak go udostępnisz

4

Może i trybu ciemnego nie ma, za to https://darkreader.org/ działa bez problemu.

3
gajusz800 napisał(a):

Czemu nie ma tu automatycznego trybu ciemnego? Gdy mam ustawiony ciemny tryb w systemie, forum też powinno automatycznie w trybie ciemnym, a nie bić białym kolorem po oczach.

Dziękuję bardzo za takie automaty. Uszczęśliwianie na siłę. Może sobie być tryb ciemny, ale niech będzie do wyboru.

2
gajusz800 napisał(a):

Gdy mam ustawiony ciemny tryb w systemie, forum też powinno automatycznie w trybie ciemnym

A komu to potrzebne? A dlaczego?

0

W trybie ciemnym wygląda to tak, że bije po oczach:
screenshot-20230825220646.png

Skoro X umie, to czemu 4p nie miałby umieć?
screenshot-20230825220921.png

0

kiedyś w poprzedniej wersji 4p z tego co pamiętam było nawet więcej motywów do wyboru. Z tymi ciemnymi były problemy, np avatary userów wyglądały dziwnie, tak samo kolorowanie składni i postów. Trochę roboty jest.

Możesz sobie na szybko dać CSS:

html, img { filter: invert(1); }

nie wygląda aż tak tragicznie

screenshot-20230825231504.png

0

Są rozszerzenia do Firefoxa wymuszające ciemne barwy. Można by było oczywiście dodać wbudowany ciemny motyw na forum, jednak ze względu na istnienie tego rodzaju rozszerzeń do przeglądarek nie jest to takie ważne.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1