Ogłoszenia o pracę - ucięta lista technologii.

2

Cześć.
Zauważyłem uciętą listę wyboru technologii pod wyszukiwarką na głównej stronie ofert pracy: Praca

Stan obecny

defekt.png

W źródle strony widać więcej tagów technologii, jednak nie są widoczne.

Oczekiwany rezultat

Sugeruję możliwość przesuwania listy za pomocą myszki lub suwaka.
Sugeruję również posegregować technologie pod względem popularności. Aktualnie nie widać np. Android, a są dużo mniej popularne języki.

Środowisko

Błąd występuje na wszystkich popularnych przeglądarkach i rozdzielczościach

Mam nadzieję, że pomogłem :)

5

Już kiedyś pisałem tu o tym, i zostało to olane :(

g_k napisał(a)

Sugeruję również posegregować technologie pod względem popularności. Aktualnie nie widać np. Android, a są dużo mniej popularne języki.

Zdaje się że to osobny bug, bo wtedy (jesli pamięć mnie nie myli) mówiono mi że lista jest już sortowana po popularności XD

0

Z tego co widzę to listę technologii można przesuwać w lewo / prawo za pomocą tabulatora

3
Xarviel napisał(a):

Z tego co widzę to listę technologii można przesuwać w lewo / prawo za pomocą tabulatora

Można też za pomocą poziomego scrolla, tzn Shift+Scroll, ale to nie jest intuicyjne.

Wyjściem chyba byłoby dodanie gradientu, żeby zasygnalizować to jest zamierzony efekt, oraz dodać przycisk do przewijania.

1

Wydaje mi się, że przesuwanie tej listy jest kiepskim pomysłem.
O ile nie ma ryzyka, że technologii pojawi sie 234234 i rozbicie tego na wiele linii by zajęło 18 ekranów, chyba najlepszą opcją jest dodanie drugiego rządka pod istniejącym i do niego wrzucenie tych elementów, które się nie zmieściły. Oczywiście - mowa o desktopie, na komórkach trzeba by było to jakoś inaczej rozwiązać.

0

Od biedy jakbyś nie miał scrolla i shifta można się poratować poleceniem

$("#js-filter-tech").scrollLeft = 0

Gdzie wartość oznacza położenia normalnie scroll przesuwa o 100 jednostek czyli można coś += 100 zrobić jak w prawo i adekwatnie w drugą stronę.

A tu dodanie scrollbara

$("#js-filter-tech").childNodes[0].style.overflowX = 'scroll'

Teraz można myszką przesuwać

Dodałbym jeszcze jakieś stylowanie ::-webkit-scrollbar no i można zatwierdzać commita :P

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1