Nachodzące się elementy w mikroblogach

1

screenshot-20211031212559.png

1

U mnie to działa. Testowane na Chrome i Firefox.

0

U mnie jest efekt jak widać.

Chrome, Wersja 95.0.4638.54, Windows 10. Pojawia się na szerokości większej niż 1183px.

Efekt podobny na Microsoft Edge.

1

Masz jakiś pomysł na naprawę tego? Wygląda na problem z z-index, ale nie mogę tego odwzorować.

1
Adam Boduch napisał(a):

Wygląda na problem z z-index, ale nie mogę tego odwzorować.

Masz jakiś pomysł na naprawę tego?

Element alert alert-warning alert-dismissible mb-0 bottom-start ma z-index: 1, faktycznie, ale ono nie jest aplikowane, bo jego parent nie ma ustawionego swojego z-index. Ustawienie z-index: 1 dla parenta bąbla naprawia buga.

<div data-popper-placement="bottom-start" style="position: absolute;inset: 0px auto auto 0px;margin: 0px;transform: translate3d(92px, 248px, 0px); z-index:1;"> <!-- tutaj z-index:1 -->
  <div class="alert alert-warning alert-dismissible mb-0 bottom-start">
    <button type="button" data-dismiss="alert" aria-label="Close" title="Kliknij, aby zamknąć" class="close"><span aria-hidden="true">×</span></button>
    Sugerowane tagi, które możesz przypisać do tego wpisu.
  </div>
</div>

Po dodaniu z-index efekt jest taki:

screenshot-20211101101320.png

0

Mam to samo. Można dodać do poppera display: contents;

3

OK, już wiem gdzie leży przyczyna. Sprawdzałem na localu i tam ten problem nie występuje. Dlaczego? Bo styl, który aplikuje z-index na produkcji był wycinany bo był potraktowany jako nieużywany ;) Dodałem do listy wyjątków. Przy kolejnym wdrożeniu powinno zadziałać.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1