Czasami nie ma przycisków przy poście.

3

Brakuje przycisków do cytowania, itd. z prawej strony postu:

screenshot-20210125114618.png

Spotkałem się z tym już parę razy, prawdopodobnie dotyczy to postów dodanych dynamicznie po otwarciu karty z wątkiem.

Obok informacji o dacie utworzenia postu też powinienem widzieć więcej. :)

1

Po edycji posta i zapisaniu zmian też czasem znikają. Spróbuję to później zreprodukować.

0

screenshot-20210125142655.png

2

Tak, to dotyczy postów przesyłanych przez websocket. Uprawnienia ustalane są po stronie backend. Tak więc post jest przesyłany w tle przez serwer do wszystkich subskrybentów i nie ma kontekstu użytkownika aby ustalić uprawnienia.

Mamy kilka rozwiązań tego problemu:

a. przepisanie systemu uprawnień do front end i utrzymywanie 2 wersji
b. po otrzymaniu informacji o nowym poście (poprzez websocket), odpytujemy backend jeszcze raz o ten post (tym razem backend posiada kontekst użytkownika)
c. przesyłanie każdemu z osobna innego JSON-a poprzez websocket

0

Dzieje się tak czasem jak dodam post, to on od razu nie ma tych przycisków.

0

@TomRiddle: zakładam, że masz otwarte dwie zakładki? Na jednej dodajesz post i na drugiej widzisz swój post, ale bez tych przycisków?

0
Adam Boduch napisał(a):

@TomRiddle: zakładam, że masz otwarte dwie zakładki? Na jednej dodajesz post i na drugiej widzisz swój post, ale bez tych przycisków?

Często mam wiele otwartych kart, ale ja mówiłem o sytuacji w której w jednej i tej samej karcie dodaję post i nie ma przycisków.

Np jak tworzę nowy wątek, to od razu w nowym wątku przycisku najpierw się pojawiają a potem znikają.

0

Czy ktoś jeszcze może to potwierdzić? Jakie są kroki do zreprodukowania tego błędu? Można potestować tutaj w dziale Test albo na 4programmers.dev

1

Tak, zdarza się. Wystarczy założyć nowy temat i nie ma tych przycisków. Czasami znikają po około sekundzie po dodaniu posta. Jakby był jakiś timer który odświeża zawartość posta ale nie wiedział że to nasz post

1
Adam Boduch napisał(a):

Czy ktoś jeszcze może to potwierdzić? Jakie są kroki do zreprodukowania tego błędu?

Wystarczy edytować post i zapisać zmiany — czasem przyciski są, a czasem znikają. Np. po wydzieleniu komentarza do osobnego postu tak się dzieje — po sekundzie przyciski znikają i trzeba odświeżać stronę, aby powróciły.

Jak mi się to znów zdarzy, to dam znać i opiszę jak do tego doszło.

1

@Adam Boduch: znalazłem — tuż po utworzeniu wątku, przyciski po prawej stronie są niewidoczne.

Edge świeży jakby co.

1

Edga nie mam, ale to ten sam silnik co Chrome. Czy ten problem występuje również na 4programmers.dev? Za każdym razem? Jest jakiś błąd w konsoli?

0

na chrome jest to samo
wystarczy wejść w dział test, utworzyć nowy wątek. przyciski znikają w około 50% przypadków po około dwóch sekundach. nie ma błędów w konsoli

na 4programmers.dev dostaję tylko "server error" gdy próbuję stworzyć nowy wątek i RangeError: Invalid time value w konsoli

4

Ok, już chyba wiem o co chodzi :) Błąd został naprawiony i wkrótce będzie na produkcji.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1