Widok wątku: co z wyszukiwarką czy tagami?

0

Te dwa tematy już były wcześniej poruszane, ale nie zaszkodzi ponownie.

  1. Zdublowane pole wyszukiwania. W nowej wersji layoutu pozostałoby tylko jedno pole do wyszukiwania - to na górze. Wyszukiwanie musiałoby odbywać się kontekstowo. Tj. zakładając że jesteśmy na forum, wyświetlany byłby rezultat wyszukiwania wśród postów.

  2. Tagi. W celu ujednolicenia, proponuje przenieść tagi (te przypisane do danego wątku) na prawą stronę, tam gdzie są wyświetlane są Ulubione tagi. Obecnie wyświetlane są na górze, pod stronicowaniem.

Co myślicie o tych propozycjach?

d549fb90f6.png

0

Jeśli zdecydujesz się na wybór silnika szukarki w zależności od strony, na której się jest, to nie zapomnij o zmianie placeholdera na wyszukaj na forum. Wydaje mi się jednak, że może to wprowadzić zamieszanie (słynne ukryte ficzery Coyote), bo to całkowicie inne wyszukiwarki, z innymi możliwościami, z innymi wynikami. Przyznam się, że ja w 99,9% korzystam z forumowej.

0

Myślę że nie Ty jedyny korzystasz z tej forumowej. Teraz mamy zduplikowaną funkcjonalność w postaci dwóch pól do wyszukiwania i dwóch różnych wyszukiwarek ;) Ba - jest jeszcze trzecia w module Praca :P

0

2) Co znaczy "przenieść na prawą stronę"? Do tej dodatkowej kolumny po pawej stronie? Pamiętaj, że niektórzy mają tę kolumnę schowaną (np. ja), a mimo tego powinni widzieć tagi bez jej rozwijania :]

0
furious programming napisał(a):

2) Co znaczy "przenieść na prawą stronę"? Do tej dodatkowej kolumny po pawej stronie? Pamiętaj, że niektórzy mają tę kolumnę schowaną (np. ja), a mimo tego powinni widzieć tagi bez jej rozwijania :]

Zgadza się. Obecnie jednak zaledwie 137 użytkowników ma schowane boczne menu.

0

Tagi w obecnym miejscu pozwalają zagospodarować pustą przestrzeń ponad pierwszym postem, którą wytwarzają zielone guziki po prawej stronie (Nowy wątek i Odpowiedz); Z drugiej strony jest pewność, że tagi są w widocznym miejscu i wszyscy je widzą, bez względu na ustawienia personalne;

Ale zrób jak uważasz, bo ja należę do tej mniejszości z niską rozdzielczością.

0

Ok, w takim razie zrobię tak jak jest obecnie ;)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1