Coyote wysyła puste maile w ramach powiadomień

0

jak w temacie - przyznawać się kto.

Dostaję pustego maila nawet bez tematu. Wygląda on tak

Received: from 4programmers.net (4programmers.net [94.23.93.198])
(using TLSv1 with cipher DHE-RSA-AES256-SHA (256/256 bits))
(No client certificate requested)
by fmx6.pf.interia.pl (INTERIA.PL) with ESMTPS
for <tubylmail>; Wed, 18 Apr 2012 10:13:42 +0200 (CEST)
Received: from www by 4programmers.net with local (Exim 4.74 (FreeBSD))
(envelope-from [email protected])
id 1SKQ1j-000Mqg-17
for tubylmail; Wed, 18 Apr 2012 08:14:11 +0000
To: Misiekd <tubylmail>
Subject: =?UTF-8?B??=
X-PHP-Originating-Script: 80:email.class.php
From: "4programmers.net"[email protected]
X-Mailer: Coyote
Message-ID: [email protected]
Date: Wed, 18 Apr 2012 08:14:11 GMT
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=utf-8
Content-transfer-encoding: 8bit
Sender: World Wide Web Owner [email protected]
X-IPL-VerifiedSender: [email protected]
X-IPL-SAS-ZERO: 4
X-IPL-SAS: 0

0

Ja. Wlasnie robie update. A ten pusty mail to w zwiazku z powiadomienem o ... obserwowanym watku?

0

tak. Odnośnie Twojego powyższego postu przyszedł kolejny pusty

1

Fixed

0

super, działa :)

1

Production is for testing.

Testowanie na produkcji kończy się tym.

1

Nieee, do testow mamy dev.4programmers.net :P

1

Nie wyczułeś ironii? Po raz kolejny chcę podkreślić, że na produkcji zmiany powinny być szybkie, stanowcze i wcześniej przetestowane. Mail rzucający krzakami przez parę minut trochę od tej formy odstaje.

5
Demonical Monk napisał(a)

Nie wyczułeś ironii? Po raz kolejny chcę podkreślić, że na produkcji zmiany powinny być szybkie, stanowcze i wcześniej przetestowane. Mail rzucający krzakami przez parę minut trochę od tej formy odstaje.

Oczywiscie, ze zrozumialem. Zawsze staram sie testowac nowe funkcjonalnosci przed wrzuceniem na produkcje. Niestety jednak, czasem wychodzi jakis blad, ktory nie zostal wczesniej wychwycony. Coz, zdarza sie ;)

3

Nie czepiajcie się Adama. 4programmers to najfajniesze forum jakie widziałem :P

1
grizz napisał(a)

Nie czepiajcie się Adama. 4programmers to najfajniesze forum jakie widziałem :P

Dlatego pracujemy nad tym, żeby było jeszcze fajniejsze i jeszcze bardziej niezniszczalne ;P

0

Chciałem tylko powiedzieć, że zjeb*** mi się RSS z 4p :/ - ktoś może coś wie na ten temat

0

Hmm ktore RSS-y? Bo kilka zrodel mamy, sprawdzilem kilka i wyglada na to, ze jest ok.

0

http://4programmers.net/Forum/?export=atom nie przychodzą żadne gdzieś od południa

0

na stacjonarnym działa, a na laptopie dalej echo. Coś się jednak u mnie zwaliło :/ Sry za zawracanie gitary

0

Adamie nadal mam tak średnio 2-3 na dzień puste maile (na jakieś 20-50 dobrych). Wygląda toto tak

Received: from fmx7.pf.interia.pl (fmx7.pf.interia.pl [127.0.0.1])
        by fmx7.pf.interia.pl (INTERIA.PL) with ESMTP id 02F8D5E022C
        for <[email protected]>; Fri,  4 May 2012 08:30:09 +0200 (CEST)
Received: from 4programmers.net (4programmers.net [94.23.93.198])
        (using TLSv1 with cipher DHE-RSA-AES256-SHA (256/256 bits))
        (No client certificate requested)
        by fmx7.pf.interia.pl (INTERIA.PL) with ESMTPS
        for <[email protected]>; Fri,  4 May 2012 08:30:09 +0200 (CEST)
Received: from www by 4programmers.net with local (Exim 4.74 (FreeBSD))
        (envelope-from <[email protected]>)
        id 1SQC2R-0004Ep-DN
        for [email protected]; Fri, 04 May 2012 06:30:47 +0000
To: Misiekd <[email protected]>
Subject: =?UTF-8?B??=
X-PHP-Originating-Script: 80:email.class.php
From: "4programmers.net"<[email protected]>
X-Mailer: Coyote
Message-ID: <[email protected]>
Date: Fri, 04 May 2012 06:30:47 GMT
Mime-Version: 1.0
Content-type: text/html; charset=utf-8
Sender: World Wide Web Owner <[email protected]>
X-IPL-VerifiedSender: [email protected]
X-Interia-Antivirus: OK
X-IPL-SAS-ZERO: 4
X-IPL-SAS: 0

0

ja też dostałem pustego maila:

Delivered-To: [email protected]
Received: by 10.68.65.170 with SMTP id y10csp54145pbs;
Wed, 2 May 2012 04:25:21 -0700 (PDT)
Received: by 10.216.139.229 with SMTP id c79mr2576206wej.16.1335957920040;
Wed, 02 May 2012 04:25:20 -0700 (PDT)
Return-Path: [email protected]
Received: from 4programmers.net (4programmers.net. [94.23.93.198])
by mx.google.com with ESMTPS id u37si1499392weq.25.2012.05.02.04.25.18
(version=TLSv1/SSLv3 cipher=OTHER);
Wed, 02 May 2012 04:25:19 -0700 (PDT)
Received-SPF: pass (google.com: domain of [email protected] designates 94.23.93.198 as permitted sender) client-ip=94.23.93.198;
Authentication-Results: mx.google.com; spf=pass (google.com: domain of [email protected] designates 94.23.93.198 as permitted sender) smtp.mail=[email protected]
Received: from www by 4programmers.net with local (Exim 4.74 (FreeBSD))
(envelope-from [email protected])
id 1SPXgx-000Ojp-Dt
for [email protected]; Wed, 02 May 2012 11:25:55 +0000
To: no_solution_found [email protected]
Subject: =?UTF-8?B??=
X-PHP-Originating-Script: 80:email.class.php
From: "4programmers.net"[email protected]
X-Mailer: Coyote
Message-ID: [email protected]
Date: Wed, 02 May 2012 11:25:55 GMT
Mime-Version: 1.0
Content-type: text/html; charset=utf-8
Sender: World Wide Web Owner [email protected]

0

Dostałem pustego maila jak ten ło wyżej wysłał posta.

0

to ja teraz z tego wątku dostałem dwa dobre i dwa puste :/

0

zeszłej nocy też dostałem jednego puściaka (w stosunku do dobrych stanowi mały procent)

0

Pierwszy raz dostałem pustego maila. Przyszedł równolegle z drugim o powiadomieniu.
@ zamieniłem na X co by nie karmić spambotów. Usunąłem też swój mail.

pierwszy:

Delivered-To: maroonedXXX
Received: by 10.229.236.77 with SMTP id kj13csp346861qcb;
Wed, 9 May 2012 11:05:00 -0700 (PDT)
Received: by 10.180.92.130 with SMTP id cm2mr2518602wib.4.1336586699480;
Wed, 09 May 2012 11:04:59 -0700 (PDT)
Return-Path: <www X 4programmers.net>
Received: from 4programmers.net (4programmers.net. [94.23.93.198])
by mx.google.com with ESMTPS id bv1si4566366wib.24.2012.05.09.11.04.58
(version=TLSv1/SSLv3 cipher=OTHER);
Wed, 09 May 2012 11:04:59 -0700 (PDT)
Received-SPF: pass (google.com: domain of www X 4programmers.net designates 94.23.93.198 as permitted sender) client-ip=94.23.93.198;
Authentication-Results: mx.google.com; spf=pass (google.com: domain of www X 4programmers.net designates 94.23.93.198 as permitted sender) smtp.mail=www X 4programmers.net
Received: from www by 4programmers.net with local (Exim 4.74 (FreeBSD))
(envelope-from <www X 4programmers.net>)
id 1SSBGd-0004YM-PJ
for maroonedXXX; Wed, 09 May 2012 18:05:39 +0000
To: Marooned <maroonedXXX>
Subject: =?UTF-8?B?Tm93YSBvZHBvd2llZMW6IHRlbWFjaWUgQ295b3RlIHcga2F0YWxvZ3UsIGluc3RhbG93YW5pZSBuYSBjenlzdG8=?=
X-PHP-Originating-Script: 80:email.class.php
From: "4programmers.net"<support X 4programmers.net>
X-Mailer: Coyote
Message-ID: <4faab1f3be705 X 4programmers.net>
Date: Wed, 09 May 2012 18:05:39 GMT
Mime-Version: 1.0
Content-type: text/html; charset=utf-8
Sender: World Wide Web Owner <www X 4programmers.net>

Witaj Marooned,

Adam Boduch dodał nową odpowiedź w temacie Coyote w katalogu, instalowanie na czysto.


miedzy czasie wprowadzalem zmiany w strukturze tabel: http://redmine.boduch.net/news/21
: http://redmine.boduch.net/issues/303 (podobny blad). Nie wiem poki co jak to naprawic...




Odnośnik do tematu: http://4programmers.net/Forum/Coyote/123712-coyote_w_katalogu_instalowanie_na_czysto?p=844413#id844413

--
Pozdrawiamy,
4programmers.net

drugi

Delivered-To: maroonedXXX
Received: by 10.229.236.77 with SMTP id kj13csp346860qcb;
Wed, 9 May 2012 11:05:00 -0700 (PDT)
Received: by 10.180.90.233 with SMTP id bz9mr2372632wib.21.1336586699236;
Wed, 09 May 2012 11:04:59 -0700 (PDT)
Return-Path: <www X 4programmers.net>
Received: from 4programmers.net (4programmers.net. [94.23.93.198])
by mx.google.com with ESMTPS id 45si4100659wej.55.2012.05.09.11.04.58
(version=TLSv1/SSLv3 cipher=OTHER);
Wed, 09 May 2012 11:04:59 -0700 (PDT)
Received-SPF: pass (google.com: domain of www X 4programmers.net designates 94.23.93.198 as permitted sender) client-ip=94.23.93.198;
Authentication-Results: mx.google.com; spf=pass (google.com: domain of www X 4programmers.net designates 94.23.93.198 as permitted sender) smtp.mail=www X 4programmers.net
Received: from www by 4programmers.net with local (Exim 4.74 (FreeBSD))
(envelope-from <www X 4programmers.net>)
id 1SSBGd-0004YQ-Qn
for maroonedXXX; Wed, 09 May 2012 18:05:39 +0000
To: Marooned <maroonedXXX>
Subject: =?UTF-8?B??=
X-PHP-Originating-Script: 80:email.class.php
From: "4programmers.net"<support X 4programmers.net>
X-Mailer: Coyote
Message-ID: <4faab1f3c99f0 X 4programmers.net>
Date: Wed, 09 May 2012 18:05:39 GMT
Mime-Version: 1.0
Content-type: text/html; charset=utf-8
Sender: World Wide Web Owner <www X 4programmers.net>

0

Też dostaje puste powiadomienia

0

Dzisiaj dostałem aż 5 pustych maili. Wypadałoby w końcu to naprawić.

0

Nie moge zdiagnozowac tego bledu:/ Utworzylem w "Tescie" nowy watek, ktory obserwuje. Mam nadzieje, ze przyjdzie mi pusty mail ;)

0

Puste powiadomienie:

  • nie ma tematu (można się na to zasadzić) - i wywalać skrypt lub logować call stack jeśli próbujesz wysłać takiego maila
  • nie ma treści
  • generowane jest z email.class.php
  • (prawdopodobnie) generowane jest gdy obserwujący dołączył się do wątku tylko w komentarzu

Call stack w PHP:
http://stackoverflow.com/questions/1423157/print-php-call-stack

0

Też dostaję puste. Przeważnie równocześnie z normalnym powiadomieniem, wysyłane są 2. Ale nie za każdym razem.

0

Dodatkowo raz przychodzą powiadomienia w html, innym razem w samym txt.

0

To jest akurat juz kwestia ustawien. W konfiguracji mam mozliwosc ustawienia typu wiadomosci (html, txt).

0

Ale gdzie? W konfiguracji powiadomień nie mam.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1