Czas napisania postów wydaje się być dziwny !

0

Witam.

Nie zgłaszam na redmine, ponieważ jeszcze nie wiem czy to z mojej winy, czy 4p. Mianowicie chodzi o to, że od mniej więcej 2 dni nie zgadzają mi się czasy napisania postów przez użytkowników. Dziś przyjrzałem się temu i wychodzi na to, że co ileś odświeżeń forum czas się przestawia. Dowód w postaci czterech screenow: http://www.speedyshare.com/files/26115428/co_jest.rar . Zaznaczyłem post, którego chyba wczoraj nie było, ale ciężko mi już się połapać kiedy co się pojawia ;/ U mnie z godziną jest raczej wszystko w porządku, tzn. nic się nie przestawia - aktualnie 16:28 :D

Może komuś z was też się czasy nie zgadzają ?

0

U mnie jest normalny...
Zaraz zobaczę te twoje screen-shoty...
Tylko dlaczego nie wrzuciłeś ich do 'załączniki', tylko na SpeedyShare ?

Ok:
Screenshot pierwszy:
Rzeczywiście, jakaś dziwna godzina...U mnie jest 'dzisiaj, 14:35'

Drugi:
'dzisiaj, 14:35'

Trzeci:
E...zaraz dostanę blue-screena...WTF ?

Czwarty:
(czytaj trzeci)

WTF ?
Próbowałeś na innych przeglądarkach ?

0
Patryk27 napisał(a)

Trzeci:
E...zaraz dostanę blue-screena...WTF ?
Czwarty:
(czytaj trzeci)

Wstrzyknąłem sploita w bmp pewnie dlatego...

Patryk27 napisał(a)

WTF ?
Próbowałeś na innych przeglądarkach ?

Nie próbowałem. Liczę na to, że ktoś zaprzeczy, że to moja wina i będę mógł zgłosić na redmine :)

W załączniku jeszcze jeden screen, tylko z tego tematu.

0

U mnie wszystko gra (Firefox, opera, ie, chrome)

0

Dorzucam filmik jak mi się udało wywołać tą zmianę czasu.

Konfiguracja test 1:
WinXp Pro - użytkownik bez bez uprawnień administracyjnych
FF 3.6.13
JS włączony
Flash wyłączony
Video Download Helper aktywny

W chwili kręcenia filmu nie byłem zalogowany!

http://www.speedyshare.com/files/26117062/film.avi

Konfiguracja test 2:
WinXp Pro - użytkownik bez bez uprawnień administracyjnych
FF 3.6.13
JS włączony
Flash wyłączony
Video Download Helper wyłączony
Niezalogowany

Konfiguracja test 3:
WinXp Pro - użytkownik bez bez uprawnień administracyjnych
FF 3.6.13
JS włączony
Flash włączony
Video Download Helper wyłączony
Niezalogowany

Przy wszystkich w/w konfiguracjach czas ulega zmianie.

Konfiguracja test 4:
WinXp Pro - użytkownik bez bez uprawnień administracyjnych
FF 3.6.13
JS wyłączony
Flash wyłączony
Video Download Helper wyłączony
Niezalogowany

Przy wyłączonym java scripcie czas nie ulega zmianie, ale zastanawiam się w takim razie dlaczego się zmieniał przy włączonym js ? Na innych forach/portalach, które przeglądam ten problem u mnie nie występuje.

0

Nie zmieniał się przy JS Off, bo w przypadku czasu "x minut temu" on to odlicza JSem i pisze coś po ciasteczkach.

0

No dobra, ale u mnie czas cały czas jest dobrze ustawiony, wiec to chyba nie moja wina, czy moja jednak ?

Kurczę byłem pewny, że dziś mamy 8.01 :> Zmieniłem na 7.01, ale czas się i tak przestawia tylko nie na wczoraj, a na dzisiaj.

0

Hmm, na liscie watkow czy liscie postow czas napisania jest generowany po stronie serwera. Mozesz "najechac" kursorem myszy na dana pozycje aby w chmurze, wyswietlic dokladna date napisania danego postu. Jednak czas jest uaktualniany co 30 sekund poprzez JS, aby uaktualniac na biezaco czas napisania. Tak wiec prawdopodobnie blad wystepuje przy algorytmie JS.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1