Szybka edycja - znów nie działa?

0

Czy to tylko u mnie, czy u was też nie działa szybka edycja? Błąd z IE:

Wiersz: 56
Znak: 3
Błąd: Obiekt nie obsługuje tej operacji

W Firefoksie tez nie dziala...

0

A w Operze działa ;)

0

w FF działa, pod IE też. Może to wina Twojej przeglądarki?!

0

Nie działa też pod Fx3. W sumie można by to w końcu zrobić, bo Fx3 jest już w wersji RC1, czyli raczej silnik się nie zmieni. Tylko żeby działało pod Fx3 i Fx2, a nie tylko pod Fx3 jak już wcześniej było.

Błąd z Firebuga:

53 this.StatusChange = function()
54 {
55 this.statusText = httpRequest.StatusText;

Pokazuje na linię 55.

Oraz:

setting a property that has only a getter
StatusChange()ajax.js (line 55)
Initialize()ajax.js (line 49)
ajaxRequest("GET", Object)ajax.js (line 122)
ajaxGET(Object)ajax.js (line 108)
markRead("10")forum.4programmer... (line 79)
onclick(click clientX=77, clientY=278)forum.4programmer... (line 1)
[Break on this error] this.statusText = httpRequest.StatusText;

Dodam, że oznaczanie działu jako przeczytany daje ten sam błąd. Sugeruję wykorzystanie prototype czy jakiegoś innego kombajnu zamiast pisać samemu :)

//EDIT: aha co do tego oznaczania, to błąd jest, ikonka się nie zmienia, ale jak się odświeży stronkę to dział jest oznaczony jako przeczytany.

0

W FF 2.0.0.14 działa :)

0

Bedzie zmienione. Do obslugi AJAX-a bedzie wykorzystane jQuery.

0
DzieX napisał(a)

Sugeruję wykorzystanie prototype czy jakiegoś innego kombajnu zamiast pisać samemu :)
Primo: to portal programistów, tak? ;)
Secundo: właśnie.. po co kombajn do tak prostej rzeczy?

Mi to działa pod każdą dostępną mi przeglądarką [FF2, Opera9.x, IE6, IE7].

0

A Fx3 nie jest Ci dostępny?

Primo: to portal programistów, tak? ;)

Kurde, a jak coś spsuje? A co do kombajnu to mamy gwarancję, że będzie działał na znakomitej większości przeglądarek ;P

0

Poprawiłem tak, że działa pod Fx 3.0b5 i IE7. Przetestuje ktoś pod innymi przeglądarkami?

0
DzieX napisał(a)

A Fx3 nie jest Ci dostępny?
Nadal wersja beta, więc nie używam - bo i po co, poczekam aż połatają go i będzie do użytku ;]

0

Emm, RC1 nie beta.

0

Co nie zmienia faktu, że nadal nie jest to wersja oficjalna. W ogóle ten off-topic raczej nie potrzebny. Wyjdzie oficjalka to będzie można rozmawiać.

0

3.0RC1 pod Windows - wyglada na to ze dziala. Jak wroce z pracy sprawdze jeszcze Minefielda 3.0RC1 pod Linuksem.

//niestety nie dziala

0
othello napisał(a)

3.0RC1 pod Windows - wyglada na to ze dziala. Jak wroce z pracy sprawdze jeszcze Minefielda 3.0RC1 pod Linuksem.

//niestety nie dziala
A jakiś konkret?

0

hm chetnie, ale nie wiem skad wziac ten konkret - klikam w przycisk i brak reakcji, nic nigdize sie nie wyswietla.

Akurat nie nigdy wnikalem w ten temat i nie wiem jak sprawdzic "co nie pasuje", jest jakas wtyczka do debuggowania stron? Jezeli tak to zainstaluje i sprawdze

0

W konsoli JS nic się nie pokazuje? Narzędzia > Konsola błędów

0
Qyon napisał(a)
othello napisał(a)

3.0RC1 pod Windows - wyglada na to ze dziala. Jak wroce z pracy sprawdze jeszcze Minefielda 3.0RC1 pod Linuksem.

//niestety nie dziala
A jakiś konkret?

Konkret ode mnie. Działa na IE7 i Fx3 RC1, z tym że w Explorerze się rozjeżdża grafika:

http://dziex.mfi.net.pl/ftp/screen/4p.PNG

ale to już tak na marginesie.

0

No tak, jest. Bład jest taki:

setting a property that has only a getter 

Kod: (plik templates/NewAge/ajax.js linia 55):

this.StatusChange = function()
	{
		this.statusText = httpRequest.StatusText; //<------ tutaj

		if (httpRequest.readyState == 1)
		{
			if (typeof eventList["OnLoading"] == "function")
			{
				eventList["OnLoading"].apply(this, new Array(this));
			}
		}


[edit]
To wyjatkowo moja wina - wyczyscilem cache przegladarki i juz dziala - sory za wywoływanie zamętu

Ale moge pochwalic sie ostrzezeniami:

Ostrzeżenie: Oczekiwano końca wartości własności, ale odnaleziono '-1px'.  Błąd podczas przetwarzania wartości dla własności "padding".  Deklaracja opuszczona.
Plik źródłowy: http://4programmers.net/templates/NewAge/theme/mainForum.css
Wiersz: 454
div#quickreply_bbcode
{
	width:			50%;
	padding:		2px 0 -1px 4px !important; <--tutaj
	margin:			0 auto !important;
	padding-bottom:	4px;
	margin-top:		-2px;
	text-align:		left;
}

Oraz:

Ostrzeżenie: Oczekiwano "," na liście mediów, ale odnaleziono "and".  Nierozpoznana reguła "at" lub błąd przetwarzania reguły "at" 'and'.
Plik źródłowy: http://4programmers.net/templates/NewAge/theme/mainForum.css
Wiersz: 473
/* some opera hacks */
@media all and (min-width: 0px){  <---Tutaj
	form.quickedit div
	{
		margin:			1px 0 0 0px;
		padding:		0px 0 0px 0;
	}

No ale to tylko tak na marginesie


0
  1. padding: 2px 0 -1px 4px !important;
    to jest poprawna składnia

  2. @media all and ...
    patrz piętro wyżej - /* some opera hacks */

Niestety, przeglądarki nie są zgodne w 100% ze standardami i czasem trzeba korzystać ze sztuczek.

0

żebyś się nie zdziwił, jak FF2 interpretuje taką prawidłową składnię.

0

Hmm, fakt fakt, padding z wartością ujemną mija się z sensem. Mea culpa.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1