[konf. serwera?] Przysyłanie strony jako plik do zapisu

Odpowiedz Nowy wątek
2006-12-05 10:34
0

Często ostatnio jest tak, że gdy coś na forum nacisnę, to zamiast przeładować stronę czy otworzyć w nowej zakładce, serwer przysyła mi plik *.php, nie jako stronę, a jako plik do zapisania na dysku. Plik jest zawsze pusty. Obstawiam, że to jakiś problem z ustawieniem MIME. 4P jest jedyną stroną na której się to dzieje, więc nie sądzę, by był to problem Firefox 2.0PL

Nie udało mi się ani razu jeszcze przejąć tego, co serwer wysłał do przeglądarki, by to zweryfikować. Chciałem więc zwrócić na to uwagę i zapytać, czy ktoś inny też tak ma?


<font color="red">Konto porzucone</span>

Dzięki wszystkim forumowiczom za lata wspólnych dyskusji; miłej zabawy w programowanie!
Sławomir 'Szczawik' Włodkowski

Pozostało 580 znaków

2006-12-05 11:17
nav
0

To wina firefoksa 2. Mam tak na każdej stronie, która się ładuje baardzo wolno (np. jak mi net siada).


utf-8 rlz! ٩(ಥ_ಥ)۶

Pozostało 580 znaków

2006-12-05 11:41
0

Nie tylko wersji 2. W 1.5 też tak miałem czasami.

Pozostało 580 znaków

2006-12-05 12:52
0

Hm ja mam Firefox 2.0 i nie spotkałem się jeszcze z tym problemem nigdzie. Na 4p zaglądam dosyć często, więc powinno mnie to w zasadzie spotkać.
Choć przyznaję, że jak tylko 4p wolno działa, to rezygnuję i wracam w późniejszym terminie, więc może to być związane z wolnym ładowaniem.

Pozostało 580 znaków

2006-12-05 13:45
0

Ja też często zaglądam i akurat na to nie mogę narzekać. Oczywiście cały czas używam FF.


Pozdrawia DzieX

int getRandomNumber() { return 4; }

Pozostało 580 znaków

2006-12-05 15:19
0

Na FF2 to już mnie do białej gorączki doprowadza [na wielu stronach].
Na FF1.x nigdy tego nie miałem.


Pozostało 580 znaków

2006-12-14 19:41
0

Ja mam non stop. FF 1.5.0.7

Więc jak widać nie od FF zależy. To coś z serwerem.


Jest jeszcze jeden błąd :)
Unix is user friendly. It's just very particular about who it's friends are.

Pozostało 580 znaków

2006-12-15 13:33
0

Jak z serwerem, skoro mam takie cos na wielu roznych stronach? A jakos watpie, ze w momencie jak zassalem FF2 to nagle na wielu serwerach zmieniono konfiguracje ;)

Moze kwestia jakiejs latki, ktora jeszcze na 1.5 wyszla?


Pozostało 580 znaków

2006-12-15 15:53
0

Ja dużo serfuję po światowym necie, a mam to tylko na 4P. W dodatkowo ostatnio notorycznie (minimum z 10 razy dziennie).


<font color="red">Konto porzucone</span>

Dzięki wszystkim forumowiczom za lata wspólnych dyskusji; miłej zabawy w programowanie!
Sławomir 'Szczawik' Włodkowski

Pozostało 580 znaków

2006-12-15 18:10
0

Może to wina jakiejś wtyczki? Bo ja mam FF 2.0 już jakiś czas i nie miałem tego nigdy. Z wtyczek mam WebDevelopera, TabMix Plus, Firebug, Fasterfox i Download Statusbar. Nie wiem, może coś pomoże.


Pozdrawia DzieX

int getRandomNumber() { return 4; }

Pozostało 580 znaków

2006-12-15 19:18
0

To nie wina wtyczek a silnika gecko /w SeaMonkey dzieje się to samo/. Jeżeli silniczek nie otrzyma nic w wyniku wywołania skryptu php /przekroczenie czasu oczekiwania czy coś w tym rodzaju/ to traktuje to 'nic' jako plik binarny i proponuje jego zapis... tak to przynajmniej wynika z moich obserwacji :/ Innymi słowy jeżeli coś z łączem\generacją jest nie tak jak powinno - mamy piękne okienko...


I nie udawaj, że rozumiesz.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0