Funkcje skłądowe klasy w dll

0

Cześć.

Mam pytanie. Jak umieścić definicję funkcji składowej jakiejś klasy w bibliotece dll i jak później skorzystać z takiej funkcji w programie (domyślam się że wystarczy załączyć plik nagłówkowy z deklaracją klasy).

Z góry dzięki.

0

Jesli chcesz wyeksportowac cala klase do dll to przy deklaracji tejze klasy piszesz

__declspec(dllexport)

, lub tylko przy samych metodach, ktore chcesz wyeksportowac, kompilujesz i to tyle. Dla statycznie laczonych bibliotek do projektu dolaczasz odpowiedniego liba (lub nie, jesli uzywasz LoadLibrary() do wczytania takowej biblioteki dll) i wszystko powinno grac. No i oczywiscie podczas importu zmieniasz wszystkie dllexport, na dllimport.

0

Działa, dzięki.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0