[BCB] XP *.manifest

Odpowiedz Nowy wątek
2004-02-17 00:53

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 14 lat temu

0

Mam male pytanko: jak w C++ Builderze 6 ustawic tworzenie przyciskow i innych elementow majacych nowy wyglad pod WinXP? Chce ustawic to na stale, zeby nie musiec uzywac pliku file.exe.manifest...


..::[ CrAsH ]::..

Pozostało 580 znaków

2004-02-17 22:01

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 14 lat temu

0

Ha! W koncu to obczailem i opisze tu jak to zrobic bo zauwazylem, ze nie bylem jedynym na forum, ktory o to pytal :)

  1. Tworzymy plik WindowsXP.Manifest o zawartosci:
    <?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="yes"?>
    <assembly
    xmlns="urn:schemas-microsoft-com:asm.v1"
    manifestVersion="1.0">
    <assemblyIdentity
    name="CiaoSoftware.Ciao.Shell.Contacts"
    processorArchitecture="x86"
    version="5.1.0.0"
    type="win32"/>

    <description>Windows Shell</description> <dependency> <dependentassembly> <assemblyidentity type="win32" name="Microsoft.Windows.Common-Controls" version="6.0.0.0" language="*" processorarchitecture="x86" publickeytoken="6595b64144ccf1df" /> </dependentassembly> </dependency>

    </assembly>

  2. Tworzymy plik WindowsXP.RC o zawartosci:
    [code]1 24 "WindowsXP.Manifest"

  3. Dodajemy WindowsXP.RC do projektu i kompilujemy...

Prawda, ze latwe? :P


..::[ CrAsH ]::..

Pozostało 580 znaków

2004-03-07 12:56

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 15 lat temu

0

no łatwe to to jest ale nie działa na komponenty TSpeedButton zostają takie same a nie wygląda to zbyt fajnie.
Czy ktoś wie jak to przerobić aby zamieniało także TSpeedButton??

Pozostało 580 znaków

2004-03-07 21:21

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 9 lat temu

0

Ady daj sobie wartość w SpeedButtonie na Flat na True i nic nie widać :d


Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0