Unicode argument data types Experience Character

0

cześć mam taki kod
ten kod jest nie pełny jak będzie trzeba mogę wrzucić cały na wklej.pl
binnary:

PyObject * playerGetEXP(PyObject* poSelf, PyObject* poArgs)
{
    Dword dwEXP = CPythonPlayer::Instance().GetStatus(POINT_EXP);
    return Py_BuildValue("l", dwEXP);
}

db:

size_t CreatePlayerSaveQuery(char * pszQuery, size_t querySize, TPlayerTable * pkTab)
{
    size_t queryLen;

    queryLen = snprintf(pszQuery, querySize,
            "exp = %u, "

python:

 def unsigned32(n):
    return n & 0xFFFFFFFFL

                 try:
            self.GetChild("Level_Value").SetText(str(player.GetStatus(player.LEVEL)))
            self.GetChild("Exp_Value").SetText(str(unsigned32(player.GetEXP())))
            self.GetChild("RestExp_Value").SetText(str(unsigned32(player.GetStatus(player.NEXT_EXP)) - unsigned32(player.GetStatus(player.EXP))))

chciałbym to przerobić na unsigned long long ale nie daje rady próbowałem tak
binnary:

PyObject * playerGetEXP(PyObject* poSelf, PyObject* poArgs)
{
    unsigned long long dwEXP = CPythonPlayer::Instance().GetStatus(POINT_EXP);
    return Py_BuildValue("K", dwEXP);
}

db:

 size_t CreatePlayerSaveQuery(char * pszQuery, size_t querySize, TPlayerTable * pkTab)
{
    size_t queryLen;

    queryLen = snprintf(pszQuery, querySize,
            "exp = %llu, "

python:

 def unsigned64(n):
    return n & 0xffffffffffffffff

    try:
            self.GetChild("Level_Value").SetText(str(player.GetStatus(player.LEVEL)))
            self.GetChild("Exp_Value").SetText(str(unsigned64(player.GetEXP())))
            self.GetChild("RestExp_Value").SetText(str(unsigned64(player.GetStatus(player.NEXT_EXP)) - unsigned64(player.GetStatus(player.EXP))))

w grze mam taki problem ze mam experience do 2147483647 normalnie idzie ale po przekroczeniu wywala liczbę unsigned long long w bazie danych w mysql mam exp tyle ile wbiłem np 5147483647 ale jest wyswietlana liczba unsigned long long w wymaganym doświadczeniu czasem wywala na -wymagane a wtedy unsigned long long (liczba) pokazuje się w wbitym doświadczeniu

0

gdzieś masz narrowing conversion, printuj w kazdym miejscu programu (gdzie zmieniasz scope), także w funkcji pobierającej z bazy danych

edit:

może ten Dword

0
gośćabc napisał(a):

gdzieś masz narrowing conversion, printuj w kazdym miejscu programu (gdzie zmieniasz scope), także w funkcji pobierającej z bazy danych

edit:

może ten Dword

chodzi ci o ten dwExp?
jest od komendy w c++ w char.cpp
SetExp(t->dwExp);

0

może wrzucę cały kod na wklej.pl i może ktoś znajdzie ten mój błąd ale raczej nie bo wszystko dokładnie zrobiłem
binnary:
http://wklej.org/id/1631968/
Client:
uicharacter.py: http://wklej.org/id/1631971/
uitaskbar.py: http://wklej.org/id/1631972/
Game:
char.cpp: http://wklej.org/id/1631974/
char.h: http://wklej.org/id/1631975/
constants.cpp: http://wklej.org/id/1631976/
constants.h: http://wklej.org/id/1631977/
folder common:
tables.h http://wklej.org/id/1631979/
DB:
ClientManagerPlayer.cpp: http://wklej.org/id/1631984/

wiem ze coś jest nie tak z binarnym z tym dodaniem unsigned long long bo jak dodaje np unsigned int i inne rodazaje do 4kkk działają prawidłowo ale jak dodaje unsigned long long nie działa tak do końca

pomoże ktoś? albo chociaż ktoś podpowie co mam źle w tym kodzie?

odświezam pomoże ktoś?

0

Chłopie, załozysz jeszcze ze 3 tematy o tym samym i wtedy na pewno ktoś ci pomoże! Bo to już jest 3... Mówiłem ci już 2 razy: zapomnij sie w tym kodzie debugerem i zobacz gdzie się coś psuje. Innej drogi nie ma i już.

0

Człowieku. Weź naucz się wysławiać. Widać, po sposobie pisania, że masz nie więcej niż 12 lat.
Odpal to w degugerze i daj wynik tutaj na forum.

0
Tajger napisał(a):

Człowieku. Weź naucz się wysławiać. Widać, po sposobie pisania, że masz nie więcej niż 12 lat.
Odpal to w degugerze i daj wynik tutaj na forum.

A mam Ci ujebać c****, za to co powiedziałeś?

0
Tajger napisał(a):

Człowieku. Weź naucz się wysławiać. Widać, po sposobie pisania, że masz nie więcej niż 12 lat.
Odpal to w degugerze i daj wynik tutaj na forum.

mam 17lat z polskim zawsze miałem duże problemy nie wiem o co ci chodzi myślisz ze jesteś fajny ze mi tu dowaliłeś czy co?
jestem ciekaw jak mam odpalić debugger na freebsd bo nigdy tego nie robiłem oświeć mnie specu

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0