Prosty programik

Odpowiedz Nowy wątek
2015-01-03 17:33
0

Chcę stworzyć programik, który bedzie działał następująco

  1. Ukrywa okno konsoli, w ogóle żeby go nie wyswietlał (nie wiem jak to zrobić)
  2. Musi mieć w sobie mój obrazek, wiem że musze go umieścic chyba w resources? (do tego jeszcze nie doszedłem)
  3. Otwiera ten obrazek ^
    Do programu chce tez potem dodać ikonke.

Tyle już mam

 // Win32Project7.cpp : Defines the entry point for the console application.
//

#include "stdafx.h"
#include <iostream>
#include <cstdlib>
#include <windows.h>
#define _WIN32_WINNT 0x0500
using namespace std;

int _tmain(int argc, _TCHAR* argv[])
{
    system("C:/Users/Jan/Desktop/obrazek.jpg");
    HWND hWnd = GetConsoleWindow();
    ShowWindow( hWnd, SW_HIDE );
    return EXIT_SUCCESS;
}

Nie wiem jak zrobić aby w ogóle nie pokazywało mi okna konsoli. Próbowałem

Freeconsole()

, tego HWND hWnd = GetConsoleWindow();


 ale ono zawsze mi mignie, a ja chcę aby w ogole go nie pokazało. Niby wszedzie piszą o HWND ale jakos mi nie dziala jak nalezy. Jak to naprawić?
PS. Dlaczego normalnie ścieżki w windowsie mam z '\' a jak pisze program to musze zmieniać na '/'
edytowany 1x, ostatnio: jedrek255, 2015-01-03 17:35

Pozostało 580 znaków

2015-01-03 17:41
1

Code-Blocks-Project-Options-Build-Targets-GUI-Application.png
Źródło
W Code::Block pozwoli to wyłączyć konsole ;)

Można dodawać linki z tego forum tutaj?


GG: 10101100010110000100011101 (BIN)
"Nie wszystko napisane w internecie jest prawdą" - Józef Piłsudski.
edytowany 2x, ostatnio: Trebuh, 2015-01-03 19:21
<del>Zaraz zostaniesz ochrzaniony za niedodanie obrazka jako załącznik :D</del> - spartanPAGE 2015-01-03 18:32
Zmieniłem i dodałem źródło żeby było w pełni legalnie ;) - Trebuh 2015-01-03 19:21

Pozostało 580 znaków

2015-01-03 17:42
0

Ja robię to w VS2012 i nawet jak odpalam pozniejszy exe to mi ją wyświetla :( Znalazlem w opcjach projektu zmienilem na WINDOWS, ale teraz to w ogole blad wywala. Mam jeszcze codeblock, ale tam w ogole mi moj kod nie chodzi

edytowany 2x, ostatnio: jedrek255, 2015-01-03 18:22

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0