"Walczące biblioteki"

Odpowiedz Nowy wątek
2014-04-03 22:55
0

Mam taki problem... Winapi walczy z allegro... kożystam z allegro do grafiki a z winapi chciałem ukryć konsole... czy mogę to zrobić bez winapi(bo winapi ma własną grafikę)?


Programuje i programuje ,przychodzi człowiek "o niższej inteligencji" i rok pracy zmarnowany

Pozostało 580 znaków

2014-04-04 01:30
1

Winapi walczy z allegro...
Co to znaczy?

kożystam
korzystam

z allegro do grafiki a z winapi chciałem ukryć konsole
Nie rozumiem.

czy mogę to zrobić bez winapi
Najpierw chcesz „z winapi ukryć konsolę” a teraz nagle chcesz to zrobić bez winapi? Nie rozumiem.

bo winapi ma własną grafikę
Hę? Co?

Namotałeś.
Ale dobra.
Jak ma nie być konsoli, to... utwórz projekt GUI (czyli nie konsolowy)? A jak, i gdzie, to nie wiadomo, bo nie podałeś jaki kompilator, jakie środowisko...

Pozostało 580 znaków

2014-04-04 02:13
0

możesz, zmodyfikuj flagę w nagłówku PE konkretnie pole Subsystem ze struktury:

http://msdn.microsoft.com/en-[...]esktop/ms680339(v=vs.85).aspx

ustaw tam wartość IMAGE_SUBSYSTEM_WINDOWS_GUI

wszystko bez WinAPI tylko hexedytor (HIEW polecam) :)


Super tylko nie ogarniam - Niikelion 2014-04-04 22:04

Pozostało 580 znaków

2014-04-04 22:03
0

Azariel to po kolei:
1.Jak dam includa z oboma to są błędy jak jedno z nich to działa.
2.Czepiasz się.
3.Robię grę z biblioteką allegro.
4.Chcę bez winapi bo w tedy mógłbym robić grę z allegro.
5.Winapi na w swoich linijkach "własne zdanie" o bitmapach.
6.Nie wiem co to jest ani jak to zrobić...

Bartosz Wójcik:
a mogę kodzik? Bo po angielsku to mi jakoś nie idzie...


Programuje i programuje ,przychodzi człowiek "o niższej inteligencji" i rok pracy zmarnowany
edytowany 1x, ostatnio: Niikelion, 2014-04-04 22:14
"są błędy" to jest narzekanie, a nie prośba o pomoc. - Azarien 2014-04-04 22:52

Pozostało 580 znaków

2014-04-04 23:01
0

Ale jaki ty kodzik chcesz?
#Odpalasz cos co ci wyrzuci ladnie cala strukture PE.
#Szukasz pola subsystem.
#Kopiujesz adres tego pola do notatnika.
#Odpalasz dowolny hex-edytor
#Skaczesz do tego adresu, ktory wczesniej zapisales do notatnika.
#Zmieniasz jego wartosc na 2.
#Zapisujesz plik.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0