VC++ - Operacje na bibliotekach DLL.

Odpowiedz Nowy wątek
2011-10-05 17:01
0

Chciałem się czy może ktoś wie jak importujemy biblioteki DLL w Visual C++ ?

Pozostało 580 znaków

2011-10-05 17:13
0

Tak.


Pozostało 580 znaków

2011-10-05 17:23
0

A mógłbyś zdradzić jak to można zrobić ?

Pozostało 580 znaków

2011-10-05 17:24
2011-10-05 17:44
0

To ma być coś takiego:

HMODULE mlib; 
libm = LoadLibrary("hid.dll"); 

Bo jeśli jest tak to mi błędy wyskakują:

error C4430: missing type specifier - int assumed. Note: C++ does not support default-int
error C2440: 'initializing' : cannot convert from 'HMODULE' to 'int' 

Pozostało 580 znaków

2011-10-05 17:55
0

Zadeklarowałeś mlib a próbujesz wsadzić to w zmienną libm.

Czy Ty w ogóle przeczytałeś ten kod i komunikat błędu czy od razu napisałeś na forum?


"(...) otherwise, the behavior is undefined".
edytowany 1x, ostatnio: Endrju, 2011-10-05 17:55

Pozostało 580 znaków

2011-10-05 18:57
0

Czyli jak to mam zrobić ?
Proszę o kawałek kodu.
:]

Pozostało 580 znaków

2011-10-05 19:50
0

Czyli jak to mam zrobić ?

Nauczyć się logicznie myśleć i przeczytać jakiś kurs o C++

Proszę o kawałek kodu.

[rotfl]


edytowany 1x, ostatnio: Patryk27, 2011-10-05 19:51

Pozostało 580 znaków

2011-10-05 19:57
mudzina afrika
0
grzechotek napisał(a)

To ma być coś takiego:

HMODULE mlib; 
libm = LoadLibrary("hid.dll"); 

Bo jeśli jest tak to mi błędy wyskakują:
error C4430: missing type specifier - int assumed. Note: C++ does not support default-int
error C2440: 'initializing' : cannot convert from 'HMODULE' to 'int'

Ty byc IDIOTA, ty deklarowac pastowanie a robic szorowanie, ty nie przestrzegac obietnic i nie umiec czytac bledow.
Ty zobaczyc "libm". Ty stwierdzic ze miec literowka w kod. Program nie moc skompilowac.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0