Wideo kurs

Odpowiedz Nowy wątek
2011-07-10 21:41
1

Cześć chciałbym zaprezentować wam mój wideo kurs programowania w c++.
Na mój kanał dodałem jak na razie 4 odcinki. Jednak nagranych mam dużo więcej(14, czekają na wyrenderowanie :P).

Filmy kręcone są pod systemem windows, jednak kod napisany w odcinkach powinien bez problemu skompilować się pod linuxem. Jako IDE używam Code::Blocks więc też nie powinno być problemu z robieniem dokładnie tego co ja na macu czy linuxie.

Link do playlisty
http://www.youtube.com/user/M[...]ure=mhee#p/c/E84826ABF088F7E8

Na moim kanale jest też stary kurs c++, nie polecam go oglądać więc linku nie będę podawał.

@Offtop
Nakręciłem również wideo kursy PHP, OOP PHP i Javy. I jako newb na tym portalu mam pytanie. Czy jeżeli utworzę tematy podobne do tego w odpowiednich działach(czyli w dziale, o php, javie), w którym dam link do playlisty i krótko opiszę kurs to będzie to uznane za spamowanie czy może wszystko będzie w porządku?

edytowany 2x, ostatnio: NetBeans, 2011-07-10 21:42
Duży plus dla Ciebie, że się starasz, i próbujesz. Niestety nie jesteś jeszcze zawodowym programistą i popełniasz bardzo dużo błędów. - Szewy 2011-07-11 00:44
Kurs C++ 3: Budowa Programu - ta lekcja ma dużo błędów! Myślisz, że początkowy "programista" przez 7 min nauczy się co to jest funkcja, przestrzenie nazwy itd... Najgorsze jest też, że sam nie wiesz dużo rzeczy i przekazujesz nie prawidłowe definicje ;D - Szewy 2011-07-11 00:47

Pozostało 580 znaków

2011-07-10 21:48
klm
0

Będzie ok. Nie sądzę, by to komuś przeszkadzało.

Pozostało 580 znaków

2011-07-11 13:58
0

@Szewy
Wszystko jest rozłożone na odcinki. Przecież nie będę mówił dokładnie o funkcjach jak dopiero wrzuciłem odcinek o zmiennych.

Pozostało 580 znaków

2011-07-11 14:48
0

Nudne i prze-amatorskie. Masz usypiający głos i do tego sprawiasz wrażenie, jakby Ci na tym cholernie nie zależało. Tym akurat mógłbym zrażać ludzi do programowania :-). Powinieneś narzucić sobie więcej dynamiki. Machaj grafiką, rysuj pisakiem jak gynvael i rób nieoczekiwane zwroty akcji.

Jak dla mnie marnujesz swój czas przeznaczając go na opisywanie C++, ten język ma wiele materiałów na poziomie. Natomiast twój osobisty wkład będzie niemalże niezauważalny, nie? Skup może się na czymś co jest mniej znane programistom np. Lisp, Haskell, Scala wtedy zostaniesz bardziej doceniony.

Pozostało 580 znaków

2011-07-11 15:36
:)
0

JOGL - podstawy ?

Pozostało 580 znaków

2011-07-11 15:50
0

Źle nagrane, audio huczy. Wymowa angielskich słówek czasami kiepsko wychodzi. Monotonny głos. Każdy chyba zna filmy Gynvael'a które reprezentują nieporównywalnie wyższy poziom. Fakt, jest on profesjonalistą z googli, jednak sama technika i sposób prowadzenia nie wymagają doświadczenia, tylko trochę zamysłu. Poza tym, popracuj, nad językiem, bo tragicznie momentami mówisz po polsku. Styl w takich materiałach jest najważniejszy. Co do treści to nie ma czego na razie komentować.

EDYTA

Zmieniam zdanie. Merytorycznie też tragedia. Sprawiasz, wrażenie, jakbyś nie wiedział, jak wygląda standard ieee 745, i jak byś nie wiedział, jak wygląda i jak chciałą char, a właściwie ASCII. I generalnie w każdej prezentacji, jest jakiś rażący błąd. Jak popracujesz trochę nad tym, to może coś z tego wyjść, jednak obecnie to nie za ciekawie.

edytowany 1x, ostatnio: lukas_gab, 2011-07-11 16:08

Pozostało 580 znaków

2011-07-11 16:08
szypxx
0

Polecam ująć na ekranie cały kod a nie w przybliżeniu (lub w mniejszym) , bo początkujący (adresat) wolałby widzieć całość kodu a nie np. tylko zmienne. Częsty błąd tutorialowców.
Nie zacinać się przy mówieniu, nie chrząkać itp.

Jeśli mowa o prędkości mówienia to nie jest żle - widziałem gorsze np. polski tutorial nt androida (jakaś firma szkoleniowa) - gość przez ponad godzinę gadał słowo na sekundę (tak myślę) że sie pochlastać szło. O_o - szypxx 2011-07-11 16:13

Pozostało 580 znaków

2011-07-11 18:16
Rev
0

Na 6 z informatyki w gimnazjum się nada.


Pozostało 580 znaków

2011-07-11 20:13
0
lukas_gab napisał(a)

EDYTA

Zmieniam zdanie. Merytorycznie też tragedia. Sprawiasz, wrażenie, jakbyś nie wiedział, jak wygląda standard ieee 745, i jak byś nie wiedział, jak wygląda i jak chciałą char, a właściwie ASCII. I generalnie w każdej prezentacji, jest jakiś rażący błąd. Jak popracujesz trochę nad tym, to może coś z tego wyjść, jednak obecnie to nie za ciekawie.

To wymień te rażące błędy. Chętnie poprawię. Samo powiedzenie, że jakieś błędy są nic mi nie mówi.

@bang_bang
No i kto to będzie niby oglądał?

@szypxx
Wtedy nie będzie nic widać.

@Rev
Może wymienisz co jest nie tak bo taki komentarz zupełnie nic mi nie mówi. Czy może po prostu chciałeś napisać sobie jakiś randomowy komentarz?

edytowany 3x, ostatnio: NetBeans, 2011-07-11 20:17

Pozostało 580 znaków

2011-07-11 20:17
O_o
0

Jak nagranie będzie w 1020p to będzie widać wszystko.
I chętnie bym sobie oglądnął po polsku jakiś przystępny tutorial jakiegoś zmutowanego języka.


O̾..͠o
edytowany 1x, ostatnio: O_o, 2011-07-11 20:18

Pozostało 580 znaków

2011-07-11 20:18
0

Ba, jest w 1080p a zapewniam cie, że się nie rozczytasz :)

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0