Ściąganie stron z internetu.

Odpowiedz Nowy wątek
Konrad P.
2006-11-18 20:44
Konrad P.
0

Siema!
Od niedawna programuję w C#(w cześniej w C++) dla systemów mobilnych.
Potrzebuję funkcji która ściągnie daną strone(źródło) i wpisze ją do zmiennej.
Proszę bardzo o pomoc ;-( .

Pozostało 580 znaków

2006-11-18 21:10

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0

Np. klasa WebClient - szkoda, ze nie uzywasz google'a, pewnie szybciej bys znajdywal odpowiedzi ;P


You need to learn how to walk
before you can run

Pozostało 580 znaków

Konrad P.
2006-11-18 23:06
Konrad P.
0

"The type or namespace name 'WebClient' could not be found (are you missing a using directive or an assembly reference?)".
Używam Microsoft Visual Studio 2005.

Pozostało 580 znaków

2006-11-19 02:33

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0
Konrad P. napisał(a)

Używam Microsoft Visual Studio 2005.

Uzyj google'a


You need to learn how to walk
before you can run

Pozostało 580 znaków

Konrad P.
2006-11-19 10:54
Konrad P.
0

Użyłem już nie raz i te przykłady z internetu mi nie działają.
Np. jak pisze System.Net.Web..... to dostaje od kompilatora takie "podpowiedzi" i właśnie tam nie ma
WebClient tylko:
WebException, WebExceptionStatus, WebHeaderCollection, WebProxy, WebRequest, WebResponse.

Gdy wpisze System.Net.WebClient to kompilator właśnie wywala błędy.

Pozostało 580 znaków

2006-11-19 11:33

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0

A mozna wiedziec gdzie i jak wpisujesz WebClient, ze nie dziala? Moze w mobilnych nie ma... Jesli nie ma w .net dla urzadzen mobilnych (napisz z jakiego framework korzystasz), to uzyj WebRequest i pobierz zrodlo strony za pomoca protokolu HTTP (typu 'HTTP1.1 GET /index.html')


You need to learn how to walk
before you can run

Pozostało 580 znaków

Konrad P.
2006-11-19 17:16
Konrad P.
0

Zrobiłem tak jak pisze tutaj: http://support.microsoft.com/kb/307023/pl
Na systemie XP działa. Ale już ta Windows Mobile nie. Użądzenie ma dostęp do danej strony, program niby pobiera ustawienia z przegladarki wiec powinno działać. A jednak nie.

Wywala błąd:
ProtocolViolationException.
Nie można odnaleźć zestawu zasobu

Application::Run+0xf
Form1::Main+0xa

Pozostało 580 znaków

2006-11-19 22:15

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0

Podaj jeszcze, w ktorym miejscu wywala ten blad, bo trudno zgadnac.


You need to learn how to walk
before you can run

Pozostało 580 znaków

Konrad P.
2006-11-19 23:37
Konrad P.
0
johny_bravo napisał(a)

Podaj jeszcze, w ktorym miejscu wywala ten blad, bo trudno zgadnac.

objStream = wrGETURL.GetResponse().GetResponseStream();

Zauważylem że ma niestety GetResponse()==null a za tym idzie ze
GetResponse().GetResponseStream()==null... wiec niczego nie ma......

Pozostało 580 znaków

2006-11-19 23:59

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0

A sprawdz taki kod:


System.Net.HttpWebRequest request = (System.Net.HttpWebRequest)System.Net.WebRequest.Create("http://4programmers.net");
System.Net.HttpWebResponse response = (System.Net.HttpWebResponse)request.GetResponse();
System.IO.Stream vStream = response.GetResponseStream();
System.IO.TextReader text = new System.IO.StreamReader(vStream);
MessageBox.Show(text.ReadToEnd());


You need to learn how to walk
before you can run

Pozostało 580 znaków

Konrad P.
2006-11-21 20:13
Konrad P.
0

Zadziałało. Dzięki!
Ale dziwna sprawa :|

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0