Program do ograniczenia internetu.

Odpowiedz Nowy wątek
2006-10-18 17:19

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 4 lata temu

0

witam. na prośbę rodziców mam odciąć siostrę od neta :] nie wiem tylko jak to zrobić :/ kabel potrafi już sama wsadzić. czy jest jakiś porogram który wymagałby podania hasła aby móc skorzystać z internetu ?? albo przynajmniej byłaby w nim opcja włącz / wyłącz ?? moze porty niektóre blokować i odblokowywać ?? co o tym myślicie ??


Pozostało 580 znaków

piotrekdp(not logged
2006-10-18 17:41
piotrekdp(not logged
0

hmmm am coś co kiedyś zrobiłem (nie odcina net'u ale wyłącza co sie chce w chwili uruchomienia ) a więc może i przeglądarke :) jak chcesz moge ddać

Pozostało 580 znaków

2006-10-18 17:45

Rejestracja: 15 lat temu

Ostatnio: 7 lat temu

0

jeśli np korzysta z Internetu tylko w określonych godzinach a nikt inny wtedy nie korzysta to w moim przypadku wystarczy tel do admina i przedstawienie prośby
zależy co chcesz zablokować, a myślę że trefne proxy da się ustawić w większości programów i jeśli nie umie tego zmienić ... albo np firewall blokujący dostęp do neta wszystkim programow prócz jednego - serwera proxy, który będziesz odpalał sobie tylko kiedy zechcesz ty skorzystać z netu, tu można się pobawić w hasła też
w sumie łatwiej jest zblokować cały komp - a w sumie komputer bez neta to zwykły kalkulator więc może sobie ułatwisz sprawę ;P


Dwie zasady gwarantujące sukces:
1. Nigdy nie mów nikomu wszystkiego<span style="color: white">

Pozostało 580 znaków

2006-10-18 17:47

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0

Jezeli korzystanie z netu oznacza ie, to po pierwsze usun skrot z pulpitu itp :P Po drugie mozesz zmieniac ustawienia w samym ie (np. korzystanie z nieistniejacego proxy), ktore sam sobie wylaczysz na chwile jak bedziesz chcial korzystac. Bardziej to np. wylaczenie karty sieciowej itp. Zalezy czy korzystanie ma byc np. chcesz wejsc na chwile to nie chcesz sie bawic w zmiane miliona ustawien, czy np. od - do konkretnej godziny, czy tez w ogole. Jesli konkretne strony to np. plik hosts w winie.

pozdrawiam
johny


You need to learn how to walk
before you can run

Pozostało 580 znaków

2006-10-18 18:12

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 10 lat temu

0

Jeśli ma jakikolwiek współczesny system, odbierz jej po prostu systemowe uprawnienia do konta. W przeciwnym wypadku ustaw jej TTL na 1 - pakiet przejdzie do twojego kompa, zostanie zmniejszony o 1 i nigdzie dalej nie pójdzie.


<font color="red">Konto porzucone</span>

Dzięki wszystkim forumowiczom za lata wspólnych dyskusji; miłej zabawy w programowanie!
Sławomir 'Szczawik' Włodkowski

Pozostało 580 znaków

2006-10-18 18:14

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 3 lata temu

0

ten prog nie wyłącza net'a ale aplikacje z listy (więc można przeglądarke , gry , gg itd) ,
masz powyłączaj siostrze co chcesz instrukcja w pliku readme
www.piotrekdp.cba.pl/programik.rar
*da sie go obejść zmieniając nazwy exe do wyłączenia ;]
program nie posiada konsolki więc nie martw sie że go nie widać
dołączasie do autostartu
Uwaga!
Program wyłącza bez ostrzeżenia! czyli zestrzeli ci gg ,mozille mopere, avanta,netscape (to co na liście)od razu po instalacji i uruchomieniu tzn po 3sec :)
Program jest niebezpieczny w niepowołanych rękach tzn jeśli wpiszesz na liste explorer.exe i zaintalujesz prog to wedle życzenia zestrzeli ci explorer'a (a wiadomo czym to sie skończy) tak więc nie wpisuj na liste żadnych systemowych aplikacji.
w razie czego zawsze możesz usunąć/zmienić plik black.txt pod dos'em jakby co :) ale lepiej nie experymentować z alikacjami systemu.

Pozostało 580 znaków

2006-10-18 20:18

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 4 lata temu

0

hmm siostra korzysta w godzinach różnych - jak nikogo w domu nie ma albo coś. dio kompa ma prawo ale do neta nie


Pozostało 580 znaków

2006-10-18 21:27

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0

Stworz siostrze jej wlasnego uzyszkodnika i wylacz polacznie sieciowe na swoim koncie admina, dla ciebie to 10sec a inny user nie ruszy.

Pozostało 580 znaków

2006-10-24 19:16

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 4 lata temu

0

jak jej to wyłączyć ?? przez konto admina ?


Pozostało 580 znaków

2006-10-24 20:11

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 9 lat temu

0

Chodzi o to, by wyłączyć połączenie sieciowe (albo kartę sieciową) w panelu sterowania. Zwykły użytkownik tego nie ruszy, a Ty (znając hasło admina) w parę sekund sobie sieć włączasz.


Grunt to uziemienie...

Pozostało 580 znaków

2006-10-24 23:22

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 4 lata temu

0

a mogę wyłaczyć kartę , połączenie etc dla tylko tego jednego usera ?


Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0