SharpDevelop - pytanie

0

Czy w SharpDevelop jest możliwość umieszczania gotowych komponentów na form'ie (tak jak to jest np. w C++ Builder ) ?

0

Tak.

0

OK.
W takim razie kolejne pytanie.
Mam SharpDevelop 2.0
Gdzie mogę włączyć pasek z tymi "gotowymi" komponentami ?

0

Pasek - masz na mysli liste gotowych komponentow? Widok/Narzedzia. Do tego musisz sie przelaczyc na widok formularza.

0

Tak - chodzi mi o widok gotowych komponentów (tak jak to jest na górze na pasku np. w C++Builder).

Jak przełączyć się na widok formularza ?

0

Jesli masz stworzona klase jako form (nowy/plik/aplikacje windows/formatka), to w okienku z kodem w lewym dolnym rogu powinny byc zakladki zrodlo/wzor. Pamietam, ze we wczesniejszych wersjach #develop tego nie bylo - ja mam 2.0.0, build 1291.

0

Teraz wszystko jasne :)

Rzeczywiście jest tak jak mówisz.

Dzięki za naprowadzenie mnie na właściwy tor :)

A masz może jakieś e-booki albo kursy programowania w C# (a jeszcze lepiej jakby to był specjalny dla SharpDevelop) albo gdzie takie coś znaleźć PO POLSKU :) ( po angielsku znalazłem pare rzeczy, ale wolałbym w ojczystym języku)

0

Tu bardzo przystepne strzeszczenie jezyka - http://www.toya.net.pl/~daniel_d/csharp/
i pelne super artykulow www.codeguru.pl . Ebookow nie mam, korzystam z google i msdn.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0