SharpDevelop i brak 1 elementu

Odpowiedz Nowy wątek
2006-08-25 15:50
Roman Wielki
0

Zainstalowalem sobie SharpDevelop i brakuje mi jednego elementu.

Chodzi mi o obiekt wyswietlajacy tabelke podoban ado tej z exela lecz bez kolumy po lewej stronie z numerkami, tylko czyste tytuly u gory i dalej tabelka w dol, czesto to jest w programach a nie mam tego w SharpDevelop, nie wiem czemu :( Wicie gdzie mozna pobrac taki komponent? Zaznaczam ze to srodowisko jest w 100% kompatybilne z C# .NET Microsoftu

Pozostało 580 znaków

2006-08-25 16:17
0

Prawdopodobnie chodzi Ci o ListView.

pozdrawiam
johny


You need to learn how to walk
before you can run

Pozostało 580 znaków

2006-08-25 16:56
0

Roman, z czego uczyłeś sie C#?


Pozdrawiam, Tomek ;-)

Pozostało 580 znaków

2006-08-25 17:17
Roman Wielki
0

Z niczego xD Tak wlasnie o ListView mi chodzi :) Tylko jakos takie dziwne to jest, obwodka obiektu i biale w srodku xD

Pozostało 580 znaków

2006-08-25 17:28
0

Jak wszystko odpowiednio poustawiasz to bedzie dzialalo jak tabelka. Troche trzeba pokombinowac, bo to dosc uniwersalny komponent.

pozdrawiam
johny


You need to learn how to walk
before you can run

Pozostało 580 znaków

2006-08-25 22:15
Roman Wielki
0

Moze mala podpowiedz jak to poustawiac? Bo cos mi nieksztaltnie to wychodzi i nie ma podzialu na tabelki xD

Pozostało 580 znaków

2006-08-25 22:37
0
Roman Wielki napisał(a)

Moze mala podpowiedz jak to poustawiac? Bo cos mi nieksztaltnie to wychodzi i nie ma podzialu na tabelki xD

Wrzuc na formatke nowy ListView, a nastepnie:

  • GridLines = true
  • View = Details
  • Columns = wstaw 3 nowe
  • Items = wstaw ze dwa, dla kazdego wstaw 2 SubItems, w kazdym SubItem wpisz jakis Text

Z jakiegos powodu w tym widoku 1 kolumna jest pusta, wartosci zaczynaja sie od drugiej... Mozesz w takim wypadku po prostu ustawisz szerokosc 1 kolumny na 0 :)

pozdrawiam
johny


You need to learn how to walk
before you can run

Pozostało 580 znaków

2006-08-25 22:53
Roman Wielki
0

Dzieki, dziala :)

Pozostało 580 znaków

2006-08-29 20:16
Roman Wielki
0

Mam ein problem bo jak sie kliknie na wpis to zaznacza 1 komorke i tylko sam tekst nie cala a chcial bym by zaznaczyl sie caly wiersz, jak tego dokonac bo probowalem poprzestawiac pare fals na true i odwrotnie ale nie znalazlem tego :(

Zna ktos jakas www o obsludze binarnych/tekstowych plikow w C# ?

Pozostało 580 znaków

2006-08-29 20:23
0

FullRowSelect.

pozdrawiam
johny


You need to learn how to walk
before you can run

Pozostało 580 znaków

2006-08-29 20:57
Roman Wielki
0

A znasz kajas www gdzie jest cos o plikach? Lub jakas ksiazke polecasz?

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0