Wyświetlanie liczb texbox w nowym wierszu.

0

Witam Wszystkich,
Z góry przepraszam, za zapewne banalne pytanie, natomiast jestem początkującym.
Piszę program, w którym po wprowadzeniu danych do jednego texboxa oraz wciśnięciu przycisku, dane są wyświetlane w następnym texboxie. Mój problem polega na tym że chciałbym po wprowadzeniu jednej danej, aby następna po wprowadzeniu była wyświetlana w nowym wierszu. Proszę serdecznie o wskazówki.

Z góry dziękuje oraz pozdrawiam!!!

1
textBox1.Text += "Wprowadzony tekst" + Environment.NewLine;
0
AdamWox napisał(a):
textBox1.Text += "Wprowadzony tekst" + Environment.NewLine;

Super, dziękuję za wskazówkę. Jeżeli mój textbox do wprowadzania danych=wprowadz_dane_texbox, natomiast do wyświetlania danych wyświetlanie_danych_texbox, to mogę użyć twojej podpowiedzi w następujący sposób?

wprowadz_dane_texbox.text+=wyświetlanie_danych_texbox.text+environment.NewLine;?

Dobrze rozumiem?
Jeszcze raz, z góry dziękuję.

0

Odwrotnie

wyswietlanie_danych_textbox.Text += wprowadz_dane_textbox.Text + Environment.NewLine;

PS.
Na przyszłość postaraj się o ładniejsze nazwy kontrolek. Ja używam skrótu z nazwy kontrolki. Button = btn, TextBox = tb. Zapomnij o podkreślnikach. To nie ten język. Używaj camelcase.
Na twoim przykładzie

tbWprowadzDane
tbWyswietlDane

Nie czepiam się już polskiego nazywania zmiennych. To już dla mnie wszystko jedno

0
AdamWox napisał(a):
textBox1.Text += "Wprowadzony tekst" + Environment.NewLine;

Dziękuję, już Sobie poradziłem z tym problemem, natomiast czy mógłbyś podać mi wskazówkę żeby wpisywać w textboxie po przecinku np. 1,2,3,4,5 , a w drugim texboxie żeby były wyświetlane w osobnych wierszach.

Również z góry dziękuję !

AdamWox napisał(a):

Odwrotnie

wyswietlanie_danych_textbox.Text += wprowadz_dane_textbox.Text + Environment.NewLine;

PS.
Na przyszłość postaraj się o ładniejsze nazwy kontrolek. Ja używam skrótu z nazwy kontrolki. Button = btn, TextBox = tb. Zapomnij o podkreślnikach. To nie ten język. Używaj camelcase.
Na twoim przykładzie

tbWprowadzDane
tbWyswietlDane

Nie czepiam się już polskiego nazywania zmiennych. To już dla mnie wszystko jedno

Super dziękuję, każda tego typu uwaga mi się przyda, ponieważ bardzo zaciekawiło mnie programowanie w c# :D dlatego każdą uwagę chętnie wysłucham i rad.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0