Ocena Projektu

Odpowiedz Nowy wątek
2019-08-13 22:20
0

Cześć. Napisałem Forum w ASP.NET MVC. Chciałbym was się spytać co o nim sądzicię co mogę dodać usunać albo zmienić. Z góry dziękuje za pomoc :)
https://github.com/Michal-Warmuz/Froum-v.1.0

Nie xD już zmieniam :D

edytowany 1x, ostatnio: Michał Warmuz, 2019-08-13 22:27
Ta literówka w nazwie to celowy zabieg? Froum-v.1.0 - AdamWox 2019-08-13 22:26

Pozostało 580 znaków

2019-08-13 23:20
0

A gdzie domena?

nick zobowiązuje ;) - WeiXiao 2019-08-13 23:21
Tylko pytam. - WyznawcaDDD 2019-08-13 23:22

Pozostało 580 znaków

2019-08-14 07:40
0

A co to jest domena ?

Pozostało 580 znaków

2019-08-14 08:05
var
1

A gdzie testy?

Pozostało 580 znaków

2019-08-14 08:52
2

Tak na szybko:
1) Fajnie, że jest podział na projekty, ale trzymanie ViewModeli, modeli bazodanowych, DbContextu i migracji w jednym projekcie pokonuje cel robienia takiego podziału. ;) Tu masz przykład od @somekind, jak taki podział może wyglądać: https://4programmers.net/Forum/1296917
2) Zamiast tworzyć klasę Service do wszystkiego, lepiej utworzyć kilka osobnych, znów @somekind: https://4programmers.net/Forum/1496160
3) Walidację lepiej mieć w filtrach, możesz wygooglować, jak to zrobić
4) Masz wycieki logiki w kontrolerach, patrz link z punktu 2

Domeną się na razie nie przejmuj ;)

wskażesz konkretny przykład wycieku logiki w kontrolerze? na szybko to przejrzałem i nie zauwazyłem. - leggo 2019-08-14 09:07
Np. https://github.com/Michal-War[...]rollers/PostController.cs#L90 Lepiej przekazywać id do PostService i zwracać jakiś Result z informacją, czy operacja się powiodła (czy post istnieje itd.) - nobody01 2019-08-14 09:11
Aaa faktycznie :D to wszystko mogłoby się dziać wewnątrz tego serwisu, zamiast z controllera wołać do niego dwa razy. - leggo 2019-08-14 09:55

Pozostało 580 znaków

2019-08-14 09:41
0

Dziękuje za ten komentarz wszystko poprawię Dzięki :)

Pozostało 580 znaków

2019-08-14 10:28
2

Oprócz tego co wyżej

Z opisu wynika, że jest panel admina. Ale dostęp mają wszyscy.
Brak sprawdzenia czy edytujemy posta zalogowanego usera czy kogoś innego.
Brak obsługi błędów,
Brak logów,
Usuwasz z bazy wywołując get'a.
Zamiast faktycznie usuwać, może rób soft delete
Edycja, usuwanie postów dostępne dla nie zalogowanego usera.

Jak robisz commity to może zamiast Adding paging napisz Add pagination

W Foldrze Forum.Api masz klasyczną aplikacje z widokami, to czemu nazywasz to Api?

edytowany 3x, ostatnio: szydlak, 2019-08-14 10:34
Kurcze fajnie że miałeś czas sprawdzić. Dzięki postaram się wszystko poprawić i dodać :) - Michał Warmuz 2019-08-14 11:07

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0