[Delphi] Ocena projektu :D

2010-12-17 22:56

Rejestracja: 9 lat temu

Ostatnio: 3 miesiące temu

0

program ma na celu masowe sprawdzanie serwerow proxy...
W 1 wolnym okienku wpisujemy liste proxy w sposob:

 189.20.51.86:3128
210.89.69.52:3128
189.85.22.113:8080
93.125.102.7:80
189.3.180.50:8081
78.38.114.222:3128
200.57.88.164:80
221.130.18.37:80
86.109.212.101:3128

Link do pobrania:
http://www.speedyshare.com/files/25761934/Proxy_Checker.rar

Co o tym sadzicie xD?

edytowany 2x, ostatnio: zyhu280, 2010-12-17 22:57

Pozostało 580 znaków

2010-12-17 23:51
Moderator

Rejestracja: 11 lat temu

Ostatnio: 2 miesiące temu

Lokalizacja: Szczecin

1

Powiem Ci zajebiste. Szczegółnie to menu ktore nic prawie nie robi,
labele bez sensu z których pewnie pobierasz dane, zamiast robić to
z użyciem zmiennych, okno wynikowe bez readonly, zero kontroli w
przypadku wpisania bzdetów do pierwszego okna, a także to, że nie
można przerwać sprawdzania ani zamknąć wątku gdyż za pewne nie
skorzystałeś z wątków, pomijam drobny szczegół, iż postęp, który w
zamierzeniu miał się pokazywać na ProgressBarze na dole - jakoś sie
nie pokazuje. A jeszcze przy ubijaniu programu zauważyłem ze chyba
tworzy w niewiadomym celu plik lola.txt. I podsumowując mogę rzec:
pr0 4pp dud3, y0u wi11 b3 gr8 h4x0r, n0w you c4n m4k3 tibia b07.


pojechałeś :D - cimak 2010-12-18 01:13
WOW. Jesteś bez serca ;) xD - Patryk27 2010-12-18 12:38

Pozostało 580 znaków

2010-12-18 01:19

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 4 lata temu

0

do tego to "hahaha, ja jebie" w tytule boxa "About".
rozplanowanie okna tez "cudowne" + zrobienie tego na TMemo...
poza tym zawsze jest sprawdzany o jeden "adres" za duzo - pusty adres. nie wpisuj nic do pierwszego memo to zobaczysz.
brakuje scrollbarow w memo.

edytowany 4x, ostatnio: cimak, 2010-12-18 01:23

Pozostało 580 znaków

Opi
2010-12-18 09:28
Opi

Rejestracja: 15 lat temu

Ostatnio: 1 miesiąc temu

1

Zamiast ".... CONNECT" daj "IHAHA DZIAŁA"
natomiast jak nie będzie połączenia, zamiast "...PASSED" daj "JA JEBIE"

Pozostało 580 znaków

2010-12-18 10:32

Rejestracja: 9 lat temu

Ostatnio: 3 miesiące temu

0

po 1 to nie ma wygladac to ma dzialac
po 2 http://tnij.com/QNf6I

edytowany 1x, ostatnio: zyhu280, 2010-12-18 10:34
http://tnij.com/QNf6I - Przekierowuje na tibiatools.com - Patryk27 2010-12-18 12:39

Pozostało 580 znaków

Opi
2010-12-18 11:28
Opi

Rejestracja: 15 lat temu

Ostatnio: 1 miesiąc temu

0

Weźcie zbanujcie tego pajaca

Pozostało 580 znaków

2010-12-18 12:37
Moderator

Rejestracja: 12 lat temu

Ostatnio: 3 minuty temu

Lokalizacja: Wrocław

0

Dlaczego po angielsku jest ten program ?
Po co menu 'File' ?
Dlaczego w ikonce jest 'C++' ?


edytowany 2x, ostatnio: Patryk27, 2010-12-18 12:47

Pozostało 580 znaków

2010-12-18 13:38
Moderator

Rejestracja: 11 lat temu

Ostatnio: 2 miesiące temu

Lokalizacja: Szczecin

0

@Patryk27: dobre pytanie, to dodatkowe cechy świadzczące o zajebistości
tego programu. @Patryk27, @cimak: a odpowiadając autorowi chciałem w
dobitny sposób pokazać ile wart jest taki na prędce sklecony program - bez
przemyślenia i bez testów, w końcu sam poprosił o ocenę i przetestowanie.


Pozostało 580 znaków

fdg5465
2010-12-18 15:37
fdg5465
0

program niby fajny ale ten interfejs jest do poprawy...

Pozostało 580 znaków

2010-12-18 16:18

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 4 lata temu

0
zyhu280 napisał(a)

po 1 to nie ma wygladac to ma dzialac

ale nie dziala tak jak powinien bo jak juz wczesniej olesio napisal - nie jest na watkach. moglby byc szybszy.
poza tym: zastanawia mnie po jaka cholere pytasz nas o ocene czegos takiego?

Pozostało 580 znaków

2010-12-18 16:24

Rejestracja: 9 lat temu

Ostatnio: 3 miesiące temu

0

...

edytowany 1x, ostatnio: zyhu280, 2010-12-19 00:38

Pozostało 580 znaków

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0