Tworzenie wątków przez użytkownika

Odpowiedz Nowy wątek
2017-06-19 20:00
Nadziany Krawiec
0

Witam, z góry przepraszam jeżeli nazwa tematu jest myląca.
A więc chciałbym żeby użytkownik mógł sobie wybrać ilość wątków (za pomocą numericupdown) które będą wykonywać daną akcje.
Kombinowałem z TaskList i Parallel.ForEach, ale niestety nie udało mi się dojść do tego jak to zrobić. Szukałem również na zagranicznych forach, ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi.
Może ma ktoś pomysł jak zrobić coś takiego?

Pozostało 580 znaków

2017-06-19 21:37
0

a co te wątki mają robić?


Chcesz pomocy - pokaż kod - abrakadabra źle działa z techniką.

Pozostało 580 znaków

2017-06-19 22:00
Nadziany Krawiec
0

wysyłać i pobierać dane z mojej strony (http)

Pozostało 580 znaków

2017-06-20 08:13
0

a po co tworzyć wątek? nie może być Task ?

Pozostało 580 znaków

2017-06-20 09:00
Nadziany Krawiec
0

O taski właśnie mi chodzi. Dlatego pisałem, że kombinowałem z TaskList i Parallel.ForEach

Pozostało 580 znaków

2017-06-20 09:41
0

Mógłbyś trochę bardziej objaśnić problem? Chcesz jedną akcję (pobranie danych) wykonywać w kilku taskach?

Pozostało 580 znaków

2017-06-20 10:35
Nadziany Krawiec
0

Tak, ale chcę żeby użytkownik mógł sobie wybrać ile tych tasków ma być (np. za pomocą numericupdown)
Czyli np. jeśli wybierze 1 to rozpoczyna się 1 task, jeżeli 3, to 3 itd

Pozostało 580 znaków

2017-06-20 10:56
1

Ale jaki jest sens pobierać te same dane w 3 taskach ? Czy masz jakąś pulę tych operacji ?

edytowany 1x, ostatnio: error91, 2017-06-20 10:56

Pozostało 580 znaków

2017-06-20 11:03
0

Przecież to bez sensu, jeśli pobierasz dane z tego samego źródła to nie da się tego podzielić na wiele wątków. Tak samo jak nie ma sensu np. wczytywać w kilku wątkach tego samego pliku żeby wyświetlić dane...

Pozostało 580 znaków

2017-06-20 11:31
Nadziany Krawiec
0

To nie mają być te same dane. Zresztą nie o to tu chodzi. Nie pytam się czy ma to sens czy nie, tylko jak można to zrobić.

Pozostało 580 znaków

2017-06-20 11:49
0

normalnie - odpalasz tyle wątków/tasków ile user wybierze. Bez kodu jak to masz teraz ciężko coś podpowiedzieć, w szczególności czemu nie działa


Chcesz pomocy - pokaż kod - abrakadabra źle działa z techniką.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0