[MySQL] tworzenie uzytkownika

0

Czesc,
mam problem a mianowicie nie wiem jak w MySql-u utworzyć uzytkownika, który by miał przywilej pozwalający tworzyć nowych użytkowników.

dziekuje z góry za pomoc

0

wchodzisz na mysql i na glowej uprawnienia i dodaj nowego uzytkownika. Link powinien wygladac tak
/phpmyadmin/index.php?lang=pl-utf-8&token=881d9fbe352204a50880870d7f25c135
oczywiscie zmien adres ...

0

Wszystko ładnie pięknie tylko ja potrzebuje komende SQL a nie odnośnik do phpmyadmin poniewaz tworze aplikacje bazodanowa

0

ehh nie zrobi nie spojrzy i od razu pisze na forum

CREATE USER 'lolek'@'%' IDENTIFIED BY '*****';

GRANT SELECT ,
INSERT ,

UPDATE ,
DELETE ,
CREATE ,
DROP ,
FILE ,
INDEX ,
ALTER ,
CREATE TEMPORARY TABLES ,
CREATE VIEW ,
SHOW VIEW ,
CREATE ROUTINE,
ALTER ROUTINE,
EXECUTE ON * . * TO 'lolek'@'%' IDENTIFIED BY '*****' WITH MAX_QUERIES_PER_HOUR 0 MAX_CONNECTIONS_PER_HOUR 0 MAX_UPDATES_PER_HOUR 0 MAX_USER_CONNECTIONS 0 ;

a w php

$sql = 'CREATE USER \'lolek\'@\'%\' IDENTIFIED BY \'*****\';GRANT SELECT, INSERT, UPDATE, DELETE, CREATE, DROP, FILE, INDEX, ALTER, CREATE TEMPORARY TABLES, CREATE VIEW, SHOW VIEW, CREATE ROUTINE, ALTER ROUTINE, EXECUTE ON *.* TO \'lolek\'@\'%\' IDENTIFIED BY \'*****\'WITH MAX_QUERIES_PER_HOUR 0 MAX_CONNECTIONS_PER_HOUR 0 MAX_UPDATES_PER_HOUR 0 MAX_USER_CONNECTIONS 0;';

lolek to user a haslo to ******

Jak wywołujesz jakas komende w phpmyadmin to pisze pieknie na srodku..

0
bordeux napisał(a)

ehh nie zrobi nie spojrzy i od razu pisze na forum
a co najgorsze DOKUMENTACJI NIE PRZECZYTA!!

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1