CheckedListBox i zabezpieczenie linku http://

Odpowiedz Nowy wątek
2015-04-07 20:44

Rejestracja: 5 lat temu

Ostatnio: 1 rok temu

0

Witam, chcę zrobić tak, aby po zaznaczeniu w CheckedListBox 2 kratek program się wyłączył, i tak robi lecz nie wiem czemu program się wyłącza jak wybiorę 1 kratkę i wkleje link.

If CheckedListBox1.CheckedItems.Count = 2 Then
Me.Close()
End If

Następnie w TextBox1.Text wklejamy jakiś link i np. program ma się wyłączyć jeżeli wkleimy inny niż chcę, czyli dla przykładu program ma otwierać linki tylko na yt a jak ktoś wklei link z google.com to program się zamknie.

If TextBox1.Text.Contains("http://www.youtube.com") Then
Else
Me.Close()
EndIf

A cały program polega na tym że wklejamy link do TextBox1 (tylko np. z yt) potem wybieramy z CheckedListBox jakiś serwer proxy i klikamy Otwórz. i teraz zaznaczam 1 kratkę, wklejam odpowiedni link a program mi się zamyka, co może być nie tak?

Pozostało 580 znaków

2015-04-08 10:45

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 3 dni temu

Lokalizacja: Gorlice

0
  1. Niemożliwe! Powinno i działa zgodnie z Twoim założeniem.
  2. To samo ale poprawniej byłoby napisać:
        If Not TextBox1.Text.Contains("http://www.youtube.com") Then
            Me.Close()
        End If

    3.Dlaczego tagujesz wątek C# jak po kodzie widzę że to nie C# tylko Visual Basic .NET?


Nie odpowiadam na PW w sprawie pomocy programistycznej.
Pytania zadawaj na forum, bo:
od tego ono jest ;) | celowo nie zawracasz gitary | przeczyta to więcej osób a więc większe szanse że ktoś pomoże.
Jak zakładasz wątek w dziale C# i .NET to tag C# jest dodawany automatycznie i jak nie usuniesz albo nie zmienisz to tak zostaje. ;) - DibbyDum 2015-04-08 12:12

Pozostało 580 znaków

Złoty Pomidor
2015-04-09 16:18
Złoty Pomidor
0

Zaraz sprawdzę czy działa.
Ps. Ja nie taguje, zostawiam jak jest :D

Pozostało 580 znaków

2015-04-09 16:26

Rejestracja: 5 lat temu

Ostatnio: 1 rok temu

0

@Edit, już na koncie. No więc gdy dodałem "Not" to od razu jak wkleje link do TextBox1.Text wywala błąd

"ObjectDisposedException was unhandled"
Cannot access a disposed object.
Object name: 'TextBox'.

Pozostało 580 znaków

2015-04-11 16:51

Rejestracja: 5 lat temu

Ostatnio: 1 rok temu

0

@Ref
Dodałem nowy WebBrowser, xulrunner i nie mam już wyskakujących błedów o skryptach, lecz jednak nadal gdy dodam "Not" mam ten błąd:
"ObjectDisposedException was unhandled"
Cannot access a disposed object.
Object name: 'TextBox'.

No i oczywiście, wklejam link do textbox1, wybieram 1 kratke linka proxy i po załadowaniu strony program się zamyka :/

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0