polaczenie aplikacji C# z webservice'm z WebDeveloper

Odpowiedz Nowy wątek
2009-04-16 23:08

Rejestracja: 11 lat temu

Ostatnio: 5 miesięcy temu

0

mam problem bo nie wiem jak połączyć Webservice napisany w VWD 2008 z jakas aplikacja napisana w VC# 2008

Pozostało 580 znaków

2009-04-16 23:11

Rejestracja: 15 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0

prawy przyciesk na solution

Add web reference...

wklej adres......

gotowe i mozesz korzystac jak z normalnej klasy.


"Nie trudno jest zwycięstwo odnieść, trudno jest sprawić by trwałe było"

Pozostało 580 znaków

2009-04-16 23:28

Rejestracja: 11 lat temu

Ostatnio: 5 miesięcy temu

0

no tyle udalo mi sie zrobic, ale dalej nie moge wywolac zadnej funkcji. Polaczyc to umiem, bardziej moze chodzi mi o przykladowy kod juz w programie zeby wywolac jakas funkcje

dla przykladu

webservice z metoda o kodzie

[WebMethod]

    public int Add(int a, int b)
    {

        int c = a + b;

        return c;

    }

dodany do programu jako referncja o nazwie "ser".

jak w proagramie wywola ta metode?

Pozostało 580 znaków

2009-04-17 12:26

Rejestracja: 15 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0
WebServiceName web = new WebServiceName();
int i;
 i = web.Add(3,4);

"Nie trudno jest zwycięstwo odnieść, trudno jest sprawić by trwałe było"

Pozostało 580 znaków

2009-04-17 18:04

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 4 lata temu

0

gdzie WebServiceName to klient, wygenerowany kod VS


Pozostało 580 znaków

2009-04-20 10:54

Rejestracja: 11 lat temu

Ostatnio: 5 miesięcy temu

0
 ServiceReference1 nowy = new ServiceReference1();

Error 1 'WindowsFormsApplication1.ServiceReference1' is a 'namespace' but is used like a 'type'
</cpp>

Pozostało 580 znaków

2009-04-20 11:06

Rejestracja: 15 lat temu

Ostatnio: 6 lat temu

0

No chyba komunikat jasny, ma byc tam obiekt wygereowanej klasy, a nie namespace. Otworz sobie zreszta w przgladarce stronke tego webserwisu i bedziesz mial łopatologiczny przykład jak uzyć kodu

Pozostało 580 znaków

2009-04-22 00:36

Rejestracja: 11 lat temu

Ostatnio: 5 miesięcy temu

0

Juz doszedlem do problemu, zle dodawalem referencje do serwisu. Z gory dzieki wszystkim za pomoc

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0