Wyświetlanie zmienionych danych w MSMS

0

Cześć muszę puścić update na bazie.
Po uruchomieniu tego update w oknie wiadomości w MSMS wyświetla mi ile rekordów zostało zmienionych, a tak praktycznie poza zmianą w jednej tabeli, nic nie zmieniałem.
Powinno mi zmienić tylko te 238 rekordów (zrzut). Domyślam się, że pozostałe to są jakieś triggery, procedury itd.
Tylko jak wyświetlić co się zmieniło dokładnie??

MSMS.png

0

Pozostaje ci analiza logiki bazy. A w tym skrypcie na pewno jest tylko jedne update?

0
S4t napisał(a):

Pozostaje ci analiza logiki bazy. A w tym skrypcie na pewno jest tylko jedne update?

Tak jest jeden update na jednej tabeli, który zmienia 2 kolumny:

update kp_dana_kod 
set wartosc = 'C'
,kod_opis_rozsz = 'Zasiłek chorobowy'
where dana_pracownika_id 
in
(select 
p2.dana_pracownika_id
from 
kp_pracownik p1
 join
 v_kp_dana_kadrowa_16000 p2
on p1.pracownik_id = p2.pracownik_id
join
v_kp_dana_kadrowa_16030 p3
on p2.pracownik_id = p3.pracownik_id
and 
p2.p0 = p3.p0
where 
p3.wartosc_oksp = '05'
and 
p2.wartosc_oksp = 'M')
0

Możesz podejrzeć w Profilerze jakie zapytania poleciały na tej sesji.

0
S4t napisał(a):

Możesz podejrzeć w Profilerze jakie zapytania poleciały na tej sesji.

@S4t: W profilerze mogę podglądać też co robiło na bazie MSMS??
Myślałem, że profiler podgląda tylko aplikacje.

1

A SSMS to nie jest aplikacja?

Musisz tylko ustawić że chcesz śledzić te zdarzenia: SP:StmtStarting, SP:StmtCompleted

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1