Błąd SQL - Inceorrect near ''0''

0

Witam,
Zna może ktoś przyczynę takiego błędu jak w załączeniu? Generalni u jednego z użytkowników pojawia się o chwilę a u trzech pozostałych raz dziennie

1

Incorrect syntax near '0'. znaczy "Błąd składniowy w pobliżu '0'.".
Przykład zapytań, które wywołają taki komunikat:

SELECT 1 + 1 0

SELECT KOLUMNA FROM TABELA 0

SELECT KOLUMNA FROM TABELA ORDER 0 BY

Zawartość Main_SQL jest semantycznie poprawna. W bloku z Main_SQL wykonywane jest inne zapytanie, w którym gdzieś wisi '0'.
To, że u różnych użytkowników program zachowuje się inaczej oznacza, że nie korzystają z tej samej funkcji lub tego samego(z punktu widzenia logiki biznesowej) zbioru danych.

0
j_s_r_n napisał(a):

Zawartość Main_SQL jest semantycznie poprawna. W bloku z Main_SQL wykonywane jest inne zapytanie, w którym gdzieś wisi '0'.

Jakie zapytanie? Tam nie ma żadnego innego zapytania, no chyba że tbl_Accounts_VC nie jest tabelą a widokiem.
Chyba, że aplikacja co innego melduje (wyjątek) a co innego pokazuje (SQL).

To, że u różnych użytkowników program zachowuje się inaczej oznacza, że nie korzystają z tej samej funkcji lub tego samego(z punktu widzenia logiki biznesowej) zbioru danych.

Absolutnie się nie zgadzam i problemów szukałbym gdzie indziej.
A dokładnie w wersji serwera, Windowsa i sterowników których używasz do połączenia się z bazą danych.
Spróbuj, jeśli możesz, połączyć się za pomocą innego sterownika do serwera - najlepiej za pomocą SQL Native Client.

Aplikacja jest 32 czy 64 bitowa?
Jeśli aplikacja jest 32bitowa, to powinieneś używać sterownika ODBC w wersji 32 bit - nawet na Windows x64.
W przypadku Native Client jest odwrotnie - powinieneś używać wersji sterownika zgodnej z Windows, a nie z aplikacją.

Poza tym, przejrzyj sobie sieć pod katem tego błędu - ale nie tak po łebkach jak przedmówca, tylko ciut głębiej.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1