Acess problem z IIF

0

Witam was mam problem z IIF stale wywala mi błąd Aparat bazy danych nie rozpoznaje pola itd.

=IIf([Ilość w magazynie]<=[Ilość minimalna];"Mało_Na_Stanie_Badz_brak";"")

Próbowałem bez polskich znaków, bez przerw ale dalej to samo. Te pola znajdują się w tabeli wiec nie wiem dlaczego nie może mi ich znaleźć

0
tomasz12pl napisał(a):

Witam was mam problem z IIF stale wywala mi błąd Aparat bazy danych nie rozpoznaje pola itd.

=IIf([Ilość w magazynie]<=[Ilość minimalna];"Mało_Na_Stanie_Badz_brak";"")

Próbowałem bez polskich znaków, bez przerw ale dalej to samo. Te pola znajdują się w tabeli wiec nie wiem dlaczego nie może mi ich znaleźć

Nie widać jaka jest struktura bazy i całe zapytanie. Może poprzedź nazwy pól nazwą tabeli, bo masz takie same pola np. w dwóch tabelach, z których korzystasz w tym zapytaniu?

0

to jest wartość domyślna dla danego pola w Accessie a te pole znajduje się dokładnie w tej samej tabeli co wartość minimalna i wartość w magazynie.

0

Pokaż DDL dla tej tabeli (z accessa będziesz miał z tym problem :) )

0

Mam jedno pytanie bardziej ważne jak zapisać baze danych w formacie .mdb .Korzystam z Accessa 2010. Gdy daje zapisz jako to mam tylko aby zapisać w formacie accdb.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1