Pobieranie wartości do pola edit na podstawie wpisanego numeru

0

Witam, mam formularz na którym mam jedno pole tekstowe do którego użytkownik ma wpisać numer. Po wpisaniu tego numeru i naciśnięciu ENTER'a trzy kolejne pola tekstowe mają się automatycznie wypełnić na podstawie danych z tabeli.

Np wpiszę 1, nacisnę ENTER to w 3 polach ma wypisać dane odnośnie rekordu o id 1 z jakiejś tam tabeli.

Próbowałem już IIF'a, jakichś szalonych kombinacji z WHERE ale nic to nie dało.

0

która baza danych? jakie kontrolki? jaki edit? pokaż co napisałeś.

0

Baza Acess.
Kontrolki to są same pola tekstowe.
Wszystko co napisałem nie działało było to coś na przykład, w źródle danych kontrolki:
=IIF([pole_numer] = [Tabela]![ID];[Tabela]![opis];NULL)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1