Przechowywanie nazwy kolumny w polu innej tabeli

0

Witam,

Mam dwie tabele:
tabela1 z kolumnami A,B,C,D,E
tabela2 z kolumnami A,F

Tabele łączą się kolumną A. Jak napisać zapytanie żeby wyświetlana była wartość kolumny z tabeli1 której nazwa (kolumny) jest określona w kolumnie F tabeli2. kolumna F ma wartości "A", "B", "C", "D", "E"
pzdr

marcin

0

Chyba trzeba zbudować dynamiczne zapytanie. A to już zależy od SZBD jakiego używasz, a tego nie napisałeś.

0

To będzie bezpośrednio w procedurze na MS SQL 2005. SELECT będzie tworzył nową tabelę...

0

a dlaczego takie rozwiązanie. Jeśli nie jest to praca domowa to trudno mi sobie wyobrazić przypadek, który by czegoś takiego wymagał

0

Właśnie, może tak szerzej - jaki jest cel tego rozwiązania?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1