Zbior Mandelbrota

0

{brawo}

witam serdecznie, czy juz moze ktos zainteresowal sie rysowaniem tego w Delphi ???
jezeli TAK to prosze o kontakt i podeslanie (opublikowanie na forum) jego kodu...

zainteresowanym moge podeslac swoj program do rysowania tego zbioru ale w Pascalu 7.0, niby to co Delphi, ale jakos nie mam glowy jak to zgrabnie pod tym srodowiskiem napisac - jest ktos zainteresowany ?

pozdrawiam
Tomek
--Obywatelu oszczedzaj lasy! Bo i TY mozesz kiedys zostac partyzantem...

0

Podeślij mi ten programik , ozbaczymy co da się zrobić ...
--POzdrOWieNIa

0

Ja też chce [email protected] i btw. wiem co to jest ale z tym zbiorem spotkałem się tylko pod c :)

0

Ja zrobilem taki program ktory rysuje Zbior Mandelbrota da sie nawet powiekszac ale tylko lewa gorna czesc i nie wiem dlaczego... czasem sie tesh zawiesza ... No coz nie jestem jeszcze za dobrym programista... :( --Delphi 6, Pascal

----====Pozdrawiam @ll====----
------====== RFL ======------
--==[ [email protected] ]==--

0

Możecie oświecić prostego człowieka? Co to jest zbior Mandelbrota??---------------------------
Delphi 6

Pozdrówka

0

No to działa na zasadzie fraktali :)

Te zbiór to taki zbiór, który chociaż nie wiadomo ile razy powiększył (krawędzie) to za każdym razem będzie miał on inny kolor i inny kształt - ten zbiór nie ma końca :)

Poprawcie mnie jeżeli źle to wytłumaczyłem :)

0

Ziomber napisal:
&gtTe zbiór to taki zbiór, który chociaż nie wiadomo ile razy powiększył (krawędzie) to
&gtza każdym razem będzie miał on inny kolor i inny kształt - ten zbiór nie ma końca

Mysle ze cos pokreciles. Zbior Mandelbrota po powiekszeniu nie bedzie mial caly czas innego ksztaltu... Wrecz przeciwnie sklada sie on z wlasnych kopii, i jak bedzie sie tak w nieskonczonosc powiekszac to caly czas bedzie mozna znalezc ten zbior tylko ze duzo mniejszy...
A z tym kolorem tez bym sie nie zgodzil bo zbior mandelbrota moze miec dowolny kolor (moze byc np caly bialy lub caly czarny lub kolorowy) zalezy od tego jak ktos napisze program...--Delphi 6, Pascal

----====Pozdrawiam @ll====----
------====== RFL ======------
--==[ [email protected] ]==--

0

{brawo}

witam ponownie...
podeslalem stosowny programik, wszystkim ktorz o to prosili :) jest napisany w Pascalu i wykorzystuje dwie male biblioteki: mysz i grafika.

jezeli ktos cos (np. na podstawie tego) napisze w Delphi to prosze o podeslanie :)))

pozdrawiam
Tomek--Obywatelu oszczedzaj lasy! Bo i TY mozesz kiedys zostac partyzantem...

0

witam ponownie

jakis czas temu informowalem Was o pracach nad tym programem - teraz jest juz gotowy :)) ZWALA Z NOG !!! To trzeba koniecznie zobaczyc :)

waga pliku ok. 140 kB (spakowany exe)
pozdrawiam
Tomek

ps. wszyscy zainteresowani, moga go otrzymac piszac na moj adres--Obywatelu oszczedzaj lasy! Bo i TY mozesz kiedys zostac partyzantem...

0

wyślijcie mi źródła jakie macie
a ja pszepiszę to dla delphi

MÓJ MAIL [email protected]--

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0