Miganie obrazków

0

Jak zrobic, zeby obrazek nie migal pomimo tego, że Form1.DoubleBuffered := True ponadto używam Application.ProcessMessages pomiezy wersami, a kod Adama B. czytałem i nic nie pomogło?--Wirek
e-mail : [email protected];
[email protected].

0

Oj Wirek oj oj!! Zeby nie migalo proponuje [po raz kolejny] zrobic tak:

procedure Rysuj;
var
Bmp: TBitmap;
begin
Bmp:=TBitmap.Create;
Bmp.Width:=PaintBox.Width;
Bmp.Height:=PaintBox.Height;
with Bmp do
begin
// tutaj rysujesz to co potrzebujesz
end;
PaintBox.Canvas.CopyRect(Rect(0,0,Bmp.Width,Bmp.Height),Bmp.Canvas,Rect(0,0,Bmp.Width,Bmp.Height));
Bmp.Free;
end;

I to by bylo tyle !!--sys:> logout....

0

Dzięki Sheitar za odp., ale czemu nie mogę Cię zalapac na GG???
Z PAintBoxami to troche pier******* jest... Chciałem umieścic te BMPs na Formie a nie wczytywać do PaintBoxa. NO ale jak inaczj nie da rady to dzieki...--Wirek
e-mail : [email protected];
[email protected].

0

Wirek napisał:
&gtDzięki Sheitar za odp., ale czemu nie mogę Cię zalapac na GG???

A nobo bylem na dzialce na grillu :P. A co mam siedziec czaly czas przy kompie :[

--sys:> logout....

0

OK! NIe gniewaj sie!--Wirek
e-mail : [email protected];
[email protected].

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1