Tray Windowsa...

0

Czy wie ktoś może jak napisać programik, ktory wyglądałby jak tray Windowsa, i wyświetlał listę (w postaci ikonek) aplikacji uruchomionych po starcie systemu ? :P

0

Co do tray-a, to zobacz odp. na moje pytanie http://www.4programmers.net/forum/?action=show&id=8947 . Potem możesz do ikonki dodać menu, które pobierze skądś i wyświetli listę uruchomionych programów (chyba to też kiedyś było, ale nie pamiętam gdzie...)

0

mool napisał:
Co do tray-a, to zobacz odp. na moje pytanie http://www.4programmers.net/forum/?action=show&id=8947 . Potem możesz do ikonki dodać menu, które pobierze skądś i wyświetli listę uruchomionych programów (chyba to też kiedyś było, ale nie pamiętam gdzie...)

to chyba nie o to chodzi mool... :) Proponuje odszukac jakis komponent, na ktory mozna kalsc ikonki, mozesz nawet dac z klasy TSpeedBuddon z property flat, tzn uzyc ich jako miejsca na przechowanie ikonek, moze to nie bedzie dokladnie to, o co ci chodzi USERZE, ale powienno zadzialac. Co do uruchamiania konkretnej aplikacji mozesz uzyc ShellExecute(), opis znajdziesz tutaj: http://www.4programmers.net/delphi/shell.html. A z zegarkiem ci nie pomoge ;)

Pozdrawiam {hello} --LSD - Discover The New Way Of Thinking

0
  1. Na temat programu w troja masz w Faq;
  2. Jak pobrać wszystkie uruchomione programu też masz Faq;

No i teraz wystarczy utworzyć ikonkę aplicacji w troju wraz z main menu i dodać do niej dynamicznie wszystkie uruchomione programu...

Nie jestem pewnie czy o to dokładnie Ci chodzi :) {browar} --Delphi 6; Pozdrawiam eSka :-)

0

Jejku, ale jaj jestem glupi... musze nauczyc sie chyba czytac :)

Pozdrawiam {hello} --LSD - Discover The New Way Of Thinking

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1