Problem z Transparentem w obrazku...

0

Mam obrazek typu TImage, klade go na formie. Jest on formatu .JPG, dlaczego ustawienie w Object Inspektorze opcji Transparent na True nie przynosi zadnych efektów? :(

Moze ktos wie jak sobie z tym poradzic?--take care,

Wodzu

0

O ile sie nie myle kolor ktory ma byc prezroczysty pobierany jest z piksela w ktoryms z rogow obrazka (tu juz mam dziure w pamieci) sprawdz czy masz tam odpowiedzni kolor. (Albo zacznij urzywac bitmap ;))--Pozdrawiam {hello}
Tomasz K.

0

Tak chodzi o lewy dolny piksel i mam go taki jak chce czyli czarny...i niestety nie dziala..ale dzieki za odzew:P

--
take care,
Wodzu

0

Pixsel ten znajduje się w lewym dolnym rogu a wydaje mi się że Transparent będzie tylko działać w przypadku BMP&ltbr&gt&ltbr&gt--&ltbr&gtPozdrawiam eSka :-)

0

No tak :) W JPG nie ma jakby to powiedzieć jednolitego koloru obok siebie :) bo jest skompresowany :) ale jeżeli coś spróbuj tak:
Image1.transparent := fasle;
Image1.transparent := true;

:)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0