Jak zrobic...okienka?

0

Juz wyjasniam o co mi chodzi;)
A mianowicie: chcialbym aby po kliknieciu na dany element formy pojawilo mi sie okienko z uchwytem( z tym paskiem na gorze za ktory mozna chwycic myszka i przeniesc cale okno w inne miejsce).
Chcialbym jednak aby okno mialo pasek, ktorego wyglad sam moglbym zaprojectowac.
jednym slowem jak uniknac systemowego paska i zrobic swoj?--take care,

Wodzu

0

formie ustawiamy BorderStyle na bsNone i na samej gorze formy wrzucamy komponent ktory bedzie spelnial funkcje paska tytulowego np. TShape i w jego procedurkach dajemy przysuwanie formy :-)

Jak zrobic te procedurki do przesuwania formy poczytaj w fAq :-)
http://www.4programmers.net/delphi/faq/faq2.html#77
punkt 77:-)

--
-=-=[ Delphi 3, 6 ]=-=-
-=-=-==[ LKS ]==-=-=-
-=[ [email protected] ]=-

0

Dzieki {brawo} --take care,

Wodzu

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0