ludzie pomóźcie - ścieźka dostępu

0

Potrzebuję uniwersalną funkcję o postaci
FUNCTION XXX(var lok1:string;lok2:string) :string,
która obliczy ścieżkę dostępu z "lok1" do "lok2".
Połowa z Was pewnie pisała edytor HTML czy coś takiego to musieliście przez to przejść. HELP ME!!!!!! ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(

0

Zajrzyj do dzialu delphi, artykul Nazwy (modyfikowanie nazw plików)

PC3t--PC (sometimes PC3T)

0

Przecież już Ci napisałem, że zrobiłem coś takiego...

0

Skoro "połowa z nas" pisała edytory html to mógłby ktoś mi usostępnić źródełko, potrzebuje pokazać na informatyke :)

0

Do : ProgMan

Owszem pisałeś, ale coś wspomniałeś, że nie chcesz udostępniać publicznie bo się ośmieszysz, czy coś takiego. Poza tym dzięki bo już to mam. Taka funkcja jest wbudowana w kompilator i ma postać EXTRACTRELATIVEPATH(lok1,lok2);

0

lamer napisał:
Skoro "połowa z nas" pisała edytory html to mógłby ktoś mi usostępnić źródełko, potrzebuje pokazać na informatyke :)

Wsadź na formularz kontrolkę SynEdit, wybierz Highlighter i nazwij "edytor HTML". Nie powinni się czepiać.

0

Masz rację infranco, ale do tamtego posta dodałem też, że mogę objaśnić Ci metodę zrobienia takiej procedurki. Mniejsza oto.
Nie wiedziałem, że jest standardowo takie polecenie! Na co ja się tak trudziłem? :-)

Pozdrawiam {hello}

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1