Problem ze sciezka dostepu.

Odpowiedz Nowy wątek
Lukasz.PL
2006-12-08 17:23
Lukasz.PL
0

Witam.
W TDatabase w Parameter overrides wpisuje:

ExtractFilePath(Application.ExeName)+'\Dane'

Ale jak w TTable wybieram baze danych, tabele i ustawiam Active na true to wyskakuje mi blad,
poniewaz nie moze znaleŹĆ tabeli w c:\Moj program\
Gdyz tabela jest w c:\Moj program\Dane
Tylko dlaczego jak wpisalem ExtractFilePath(Application.ExeName)+'\Dane' to nie szuka w katalogu c:\Moj program\Dane tylko w katalogu wyzej?

Pozdrawiam,
Łukasz

Pozostało 580 znaków

2006-12-08 17:48

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 6 lat temu

0

A gdzie masz plik wykonywalny?


<span style="color: blue">"Kolarstwo to jedna z najtrudniejszych dyscyplin sportu. Nawet najgorszy kolarz jest wciąż wybitnym sportowcem."
s.p. Marco Pantani
</span>

Pozostało 580 znaków

Lukasz.PL
2006-12-08 17:55
Lukasz.PL
0

Plik wykonywalny mam w c:\Moj program\

Pozostało 580 znaków

2006-12-08 17:58

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 7 lat temu

0

a co to za parametr overrides????

http://www.swissdelphicenter.ch/torry/printcode.php?id=1353
może czas trochę poczytać


- Ciemna druga strona jest.
- Nie marudź Yoda, tylko jedz tego tosta.
Google NIE GRYZIE!
Pomogłem - kliknij

Pozostało 580 znaków

2006-12-08 18:11

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 6 lat temu

0

ExtractFilePath zwraca na końcu znak . Trzeba dodać 'Dane' a nie '\Dane'


<span style="color: blue">"Kolarstwo to jedna z najtrudniejszych dyscyplin sportu. Nawet najgorszy kolarz jest wciąż wybitnym sportowcem."
s.p. Marco Pantani
</span>

Pozostało 580 znaków

Lukasz.PL
2006-12-08 19:35
Lukasz.PL
0

Dalem dla TableName dalem Dane\test.db zamiast test.db i wszystko gra.
W Parameter overrides oczywiscie ExtractFilePath(Application.ExeName)

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0