Jak wysłać maila??

Bednar
2002-04-10 16:01
Bednar
0

Jak wysłać maila??. Czy da się to zrobić bez FASTNET ???

Pozostało 580 znaków

ojcik
2002-04-10 16:24
ojcik
0

Tak: TNMPOP3
lub komponenty Indy (winShoes)

Pozostało 580 znaków

_LKS_
2002-04-10 18:04
_LKS_
0

ojcik popelnil maly blad :)
POP3 sluzy do odbioru poczty, a do wysylania sluzy SMTP
czyli aby wyslac maila musisz uzyc komponentu TNMSMTP :)---=[ Delphi 3, 6 ]=-
-=-==[ LKS ]==-=-

Pozostało 580 znaków

Fojcik
2002-04-10 18:33
Fojcik
0

of course :)

Pozostało 580 znaków

_LKS_
2002-04-10 19:23
_LKS_
0

sorki Fojcik ze napisalem ojcik
znowu pierwsza literka wsiakla :)---=[ Delphi 3, 6 ]=-
-=-==[ LKS ]==-=-

Pozostało 580 znaków

2002-04-10 20:55
Administrator

Rejestracja: 18 lat temu

Ostatnio: 1 minuta temu

0

Przez domyslny program pocztowy? Zobacz w dziale Komponenty - komponent MAPISendMail (ten nowy dzisiaj dodany :))--Pozdrawiam!
Adam Boduch
www.4programmers.net

Pozostało 580 znaków

Bednar
2002-04-11 08:50
Bednar
0

Fenks all--Bednar

Pozostało 580 znaków

Bednar
2002-04-11 09:04
Bednar
0

Ale pójdźmy dalej!!, jak dołączyć plik i to nie jeden??.--Bednar

Pozostało 580 znaków

Imperior
2002-04-11 10:01
Imperior
0

Ja obsługiwałem pocztę zapomocą komponentu POP2000, SMTP2000 i MailMessage2000--Delphi 6
Pozdrowienia,
Imperior

Pozostało 580 znaków

Bednar
2002-04-12 09:42
Bednar
0

Jeszcze taki szczegół!!, jak pokazać proces wysyłania poczty np w ProgressBar, bądź w Gauge??--Bednar

Pozostało 580 znaków

_LKS_
2002-04-12 16:19
_LKS_
0

jezeli uzywasz TNMSMTP to w procedurze OnPacketSend wpisujesz:

procedure TMainForm.NMSMTPPacketSent(Sender: TObject);
begin
ProgressBar1.Max := NMSMTP1.BytesTotal;
ProgressBar1.Min := 0;
ProgressBar1.Position := NMSMTP1.BytesSent;
end;

chyba tak to bedzie :)
sorki ale nie jestem pewien

---=[ Delphi 3, 6 ]=-
-=-==[ LKS ]==-=-

Pozostało 580 znaków

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0