[D6] Pomocy z konsolami!!!

0

Heycia!
Mam problemika. Tak dla jaj sobie robiłem konsole, a tu bęc! Nie znam polecenia w Delphi na wyczyszczenie ekranu (takie jak cls w Bacie). Czyli mam se jakieś napiszane bzdety w mojej konsoli, ale z okna nie mogę ich usunąć. W Turbo Pascalu znalazłem że jest to CLRSCR, ale w Delphi?? Pomocy!!!
Z góry dzięki za podpowiedzi----
Patryk Kiciński
[email protected]
http://www.PAST-SKRIPTUM.prv.pl
http://www.STRONEK.prv.pl
http://www.FIRMS.prv.pl
GG : #2975390

0

for i := 0 to 40 do
WriteLn;

Nigdy nie pamiętam ile wierszy ma okno.

Innym sposobem jest FreeConsole i CreateConsole (ale mniej wygodne)--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

0

Dryobates napisał:
for i := 0 to 40 do
&gt WriteLn;

Jak idziemy w tak skrajne rozwiązania to może: :-D

var
Bufor: array[Byte] of Char;
begin
GetEnvironmentVariable('COMSPEC', Bufor, SizeOf(Bufor));
WinExec(PChar(Bufor + ' /c cls'), SW_NORMAL);

--__
Pozdrawiam...
piechnat

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0