Zmienianie IP adresa

0

Czy jest mozliwosc zmienienia IP adresa? :&lt

0

Pochwalony!
IP nie można zmieniać, chyba że zmienisz swoją kartę sieciową. Jeżeli masz modem... to nie wiem jak jest z modemami, byłem jeszcze za mały jak miałem modem żeby się na nim dobrze poznać ;)

Patryk Kiciński
[email protected]
http://www.PAST-SKRIPTUM.prv.pl
http://www.STRONEK.prv.pl
http://www.FIRMS.prv.pl
GG : #2975390

0

DeKoVV napisał:
Czy jest mozliwosc zmienienia IP adresa? :&lt

gdzieś w konfiguracji windowsa widziałem opcjię zmiany ip
ale później leciało coś o serverach DNS więc już dalej nie czytałem :-D --__________________________________
Pozdrawiam...
piechnat

0

Oczywiście, że jest i nie ma z tym najmniejszego problemu.
ALE mam kilka pytań:
-Mówisz o zmianie manualnej czy programowej?
-Po kiego chcesz zmieniać IP? (to jest dość ważne :) )

Ps. Zmienianie IP adresa -&gt Zmiana adresu IP--

0

KiteK napisał:
&gtIP nie można zmieniać, chyba że zmienisz swoją kartę sieciową...

Co ty mówisz ?--"Wniosek to punkt, w którym nie masz już siły dalej myśleć"

----- MCkawa -----
Delphi 6 / C / C++

0

Jesli masz IP wewn. musisz po prostu udac sie do aministratora Twojej sieci i po herbacie(To oczywiscie troche kosztuje). Jak masz zewn. to chyba dokladnie tak samo:)(tylko nie jestem pewien czy wiecej nie trzeb plac).--Delphi vs. Visual C++ = 1:0

0

Ja się również przyłączam do pytania.
Oraz czy można zmienić adres IP poprzez zmianę pakietu?

--Radek B.

0

Dekov musisz wyjaśnić kilka rzeczy, w jakiej sieci jesteś, czy jeżeli jest to sieć lokalna to macie server DHCP (najczęściej) itp
A teraz kilka słów do osób udzielających się w temacie:
Kitek: Większej bzdury niż to co napisałeś to dawno nie słyszałem. IP przydzielasz sobie sam, albo jest Ci ono przydzielane automatycznie(np: DHCP) i NIE MA TO NIC WSPÓLNEGO Z KARTĄ SIECIOWĄ (co najwyżej z jej MAC adress)
VODKA32: Piszesz jak mnienam o swojej sieci lokalnej nie mając pającia jak Dekovv się łączy z internetem. A i tak to co napisałeś jest bzdurą, chodzi mi o zmiane adresu zewnętrznego. A co do wewnętrznego to to co napisałeś jest w gruncie rzeczy niepotrzebne, bo nie widze żadnego sensu w zmienianiu wewnetrznego IP.
rajdzen: "zy można zmienić adres IP poprzez zmianę pakietu?", a można zmienić adres IP poprzez zmienienie proszku do prania? (sarkazm). A mówiąc poważnie to o jaki Ci pakiet chodzi? Bo pakiet jest to "porcja danych" przesyłana przez sieć, więc nie wiem co rozumiesz przez zmiane pakietu... Chyba że mówisz o jakiś pakietach w TPSA czy innej firmie.

PS: NO OFFENSE!

0

lamer napisał:
&gtrajdzen: "zy można zmienić adres IP poprzez zmianę pakietu?", a można zmienić adres IP poprzez zmienienie proszku do prania? (sarkazm). A mówiąc poważnie to o jaki Ci pakiet chodzi? Bo pakiet jest to "porcja danych" przesyłana przez sieć, więc nie wiem co rozumiesz przez zmiane pakietu... Chyba że mówisz o jakiś pakietach w TPSA czy innej firmie.

Jemu chodziło chyba o samodzielne 'składanie' pakietu przez wypełnianie struktur - wtedy można wpisać dowolne IP ale odpowiedź na taki pakiet już do ciebie nie wróci.--"Wniosek to punkt, w którym nie masz już siły dalej myśleć"

----- MCkawa -----
Delphi 6 / C / C++

0

MCkawa napisał:
&gtJemu chodziło chyba o samodzielne 'składanie' pakietu przez wypełnianie struktur - wtedy można wpisać dowolne IP ale odpowiedź na taki pakiet już do ciebie nie wróci.

Faktycznie, nie pomyślałem, że może mu chodzić o modyfikacje nagłówka pakietu, ale to nie jest zmiana naszego adresu IP tylko odpowiednie spreparowanie wysyłanego pakietu, a to jest dość spora różnica.--

0

&gtFaktycznie, nie pomyślałem, że może mu chodzić o modyfikacje nagłówka pakietu, ale to nie jest zmiana naszego adresu IP tylko odpowiednie spreparowanie wysyłanego pakietu, a to jest dość spora różnica.

a da się takie coś zmajstrować w delphi ?--__________________________________
Pozdrawiam...
piechnat

0

Co do proszu hm to jak masz zły to zawsze u cioci geni możesz kupić inny prosze pana "lemr`a", ale mi chodziło właśnie o składanie pakietu. Zależy poco zmieniamy adres IP. Najczęściej po to aby do nas nie wracały pakiety choć nie zawsze......
Od pana "lamera" oczekuje przeprosin chyba że jest rzeczywiście lamerem wtydy no cóż mówi się : "trudno ten człowiek nie grzeszy uprzejmością ...." żeby nie powiedzieć czegoś mocniejszego.

Co do tematu czy da się kostruować takie pakiety... owszem da się ale nie przeprowadzałem jeszcze testów.
--Radek B.

0

rajdzen napisał:
Co do proszu hm to jak masz zły to zawsze u cioci geni możesz kupić inny prosze pana "lemr`a", ale mi chodziło właśnie o składanie pakietu. Zależy poco zmieniamy adres IP. Najczęściej po to aby do nas nie wracały pakiety choć nie zawsze......
&gtOd pana "lamera" oczekuje przeprosin chyba że jest rzeczywiście lamerem wtydy no cóż mówi się : "trudno ten człowiek nie grzeszy uprzejmością ...." żeby nie powiedzieć czegoś mocniejszego.

"składanie pakietu" TO NIE JEST ZMIANA TWOJEGO ADRESU IP, ZASTANÓW SIĘ CO PISZESZ!
A jak nie chcesz żeby pakiet wrócił to wystarzyć zmienić jego flage i wtedy nie dostaniesz odpowiedzi. Z tego co pamiętam to flaga na którą nie udziela się odpowiedzi to FIN.
A przeprosić nie przeprosze, gdyż:
-Nie obraziłem Cie, tylko użyłem sarkazmu.
-Pytanie, które napisałeś nie miała sensu, gdyż nie ma czegoś takiego jak "zmiana pakietu" w tym sensie o, który Ci chodziło lepiej jest użyć słowa modyfikacja bądź preparowanie, wtedy ma to tylko jedno znaczenie.
-Napisałem na końcu "no offense" i nie miałam zamiaru nikogo urazić.--

0

a mógł by ktoś w końcu zaprazentować jak się preparuje takie pakiety ?--__________________________________
Pozdrawiam...
piechnat

0

piechnat napisał:
a mógł by ktoś w końcu zaprazentować jak się preparuje takie pakiety ?

Jak chcesz moge ci przesłać kurs programowania (między innymi sieciowego) w linuxie.--"Wniosek to punkt, w którym nie masz już siły dalej myśleć"

----- MCkawa -----
Delphi 6 / C / C++

0

&gtJak chcesz moge ci przesłać kurs programowania (między innymi sieciowego) w linuxie.

ok thx
mój mail: [email protected] - a jaki to będzie język ?--__________________________________
Pozdrawiam...
piechnat

0

piechnat napisał:
&gtmój mail: [email protected] - a jaki to będzie język ?

Jak linux to prawie na pewno C.--

0

begin
co wy mówiecie na modem to niemozna zmienić ip chyba ze zrobi sie tunel przez jakiś komp ale to jest co
innego poza tym przy łączeniu sie przez modem dostajesz adres za każdym razem inny, jeśli chodzi o karty
to idzie przez tunel lub wpisać, w tej pierwszej to muszimy mieć gostka LAMERA który uruchomił trojana
netbus'a ,to jest dla początkujących , bo zaawansowani to niepotrzebują zadnych netbósów wykorzystują
dziury WINDOWS'a , ale do zeczy
Twój IP --&gt Port wejściowy Ofioary: Ip Ofiary :port wyjściowy Ofiary --&gt Ip chakowanego kompa i wtedy
ten chakowany widzi ip ofiary a nie nasze, jeśli chodzi o przypisanie IP to albo Dostajemy IP od admina i
musimy je wpisać albo Serwer sam przypisuje nam IP i przy tym ostatnim nie ma mowy o zmianie , no
chyba ze to nasz znajmy jest adminem, zaś przy pierwszym to mozemy ukraść ip kumplowi.
end;

temat wyczerpany ende... :)
--&gt &gt ( DELPHI 5 ) &lt &lt
&gt &gt &gt DELPHI 6 &lt &lt &lt

0

e no ludzie o czym wy mowicie to nie lepiej sobje zapodac spoofera IP ??--co by było bez forum.....

0

klaster napisał:
co wy mówiecie na modem to niemozna zmienić ip chyba ze zrobi sie tunel

jak się robi tunel ?--__________________________________
Pozdrawiam...
piechnat

0

piechnat napisał:
&gtok thx
&gtmój mail: [email protected]...

poszło...--"Wniosek to punkt, w którym nie masz już siły dalej myśleć"

----- MCkawa -----
Delphi 6 / C / C++

0

klaster napisał:
begin
&gt
co wy mówiecie na modem to niemozna zmienić ip chyba ze zrobi sie tunel przez jakiś komp ale to jest co
&gt
innego poza tym przy łączeniu sie przez modem dostajesz adres za każdym razem inny, jeśli chodzi o karty
&gt
to idzie przez tunel lub wpisać, w tej pierwszej to muszimy mieć gostka LAMERA który uruchomił trojana
&gt
netbus'a ,to jest dla początkujących , bo zaawansowani to niepotrzebują zadnych netbósów wykorzystują
&gt
dziury WINDOWS'a , ale do zeczy
&gt
Twój IP --&gt Port wejściowy Ofioary: Ip Ofiary :port wyjściowy Ofiary --&gt Ip chakowanego kompa i wtedy
&gt
ten chakowany widzi ip ofiary a nie nasze, jeśli chodzi o przypisanie IP to albo Dostajemy IP od admina i
&gt
musimy je wpisać albo Serwer sam przypisuje nam IP i przy tym ostatnim nie ma mowy o zmianie , no
&gt
chyba ze to nasz znajmy jest adminem, zaś przy pierwszym to mozemy ukraść ip kumplowi.

Wszystko ślicznie pięknie, ale DUUUUŻO łatwiej jest użyć jednego z tysięcy darmowych proxy, efekt będzie dokładnie identyczny, a dodatkowo możemy użyć jakiegoś proxy z mało rozwiniętego kraju, gdzie w prawie nie ma nic o hackingu i wtedy jest już prawie pewne że nas nie znajdą.

ZwoRek napisał:
&gte no ludzie o czym wy mowicie to nie lepiej sobje zapodac spoofera IP ??

Oczywiście, że lepiej, ale spoofing to jest powiedzmy "wyższa szkoła" i niewiele z obecnych tu osób potrafiło go wykorzystać.--

0

lamer napisał:

"Oczywiście, że lepiej, ale spoofing to jest powiedzmy "wyższa szkoła" i niewiele z obecnych tu osób potrafiło go wykorzystać."

no może i tak ale zawsza sa 2 wyjscia na upartego mozna wszystko...
--co by było bez forum.....

0

MCkawa napisał:
&gtposzło...

dzięki [hurra] --__________________________________
Pozdrawiam...
piechnat

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1