[OT] Twoj pierwszy program

0

zchecia chcialbym ponowic temat ZIOMBERa dotyczacy pierwszego programu....

chciałbym żeby wszyscy wypowiedzieli się na temat swojego programu i swoich marzeń dot. programowanie..... :-)

ZIOMBER :-)
GURU !!!!!

--

i love programming in Delphi....

a moja strtona jest offline... :-)

0

DriveX napisał:
zchecia chcialbym ponowic temat ZIOMBERa dotyczacy pierwszego programu....

&gtchciałbym żeby wszyscy wypowiedzieli się na temat swojego programu i swoich marzeń dot. programowanie..... :-)

  1. Mój pierwszy program odtwarzał z rejestru muzyczkę Startową Windowsa :)
  2. Chciałbym zrobić taki program co bym wpisał IP klinął OK a on by się sam włamywał na server :)--__________________________________
    Pozdrawiam...
    piechnat
0

piechnat napisał:
2. Chciałbym zrobić taki program co bym wpisał IP klinął OK a on by się sam włamywał na server :)

O... To zupełnie jak mój pierwszy program :P--Vogel [Delphi 6 PE]

Life is just a dream, you know...
[Cowboy Bebop]

0

Vogel napisał:
piechnat napisał:
&gt2. Chciałbym zrobić taki program co bym wpisał IP klinął OK a on by się sam włamywał na server :)
&gt
&gtO... To zupełnie jak mój pierwszy program :P

to możesz mi go na maila przesłać :)
[email protected]__________________________________
Pozdrawiam...
piechnat

0

Vogel ty to masz talent. Ledwo zacząłeś programować, a już piszesz programy o których inni mażą... {brawo}
A i mi też jak byś mógł to wyślij ten program:
[email protected]
z góry dziąki!!!

0

Moj pierwszy program powstal na platwormie 8-bitowej i wygladal mniej wiecej tak:

10 print"Jak masz na imie?"
20 input a$
30 print "twoje imie to ",a$

To byly czasy {zzz}

0

darek963 napisał:
Moj pierwszy program powstal na platwormie 8-bitowej i wygladal mniej wiecej tak:
&gt
&gt10 print"Jak masz na imie?"
&gt20 input a$
&gt30 print "twoje imie to ",a$
&gt
&gtTo byly czasy {zzz}

ja napisalem dokaladnie tak w paszczaku:
uses Crt;
var imie:string;
begin
clrscr;
write('Podaj swoje imie: ');
readln(imie);
clrscr;
Writeln('Witaj '+imie+'!');
readkey;
end.

{Mogą być błedy bo pisałem z pamięci ;) }--||===

0

DELPHI rlz...

Showmessage('HelloWorld');[email protected]
POZDRAWIAM
DELPHI RULEZ
NIECH MOCz BĘDZIE Z WAMI
:-))

0

darek963 napisał:
Moj pierwszy program powstal na platwormie 8-bitowej i wygladal mniej wiecej tak:

10 print"Jak masz na imie?"
20 input a$
30 print "twoje imie to ",a$

To byly czasy {zzz}

To nie fair. Ściągnąłeś mój pierwszy program ;)

Tylko taka mała różnica była:

10 INPUT "Jak masz na imie?"; a$
20 PRINT "Twoje imie to ",a$

I nie pamiętam, czy to było a$ czy $a
C-64 żondzi :D

A moje marzenia? Wywalić Billa G. z siodła :) (najlepiej samemu przejąć ;) )
--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

0

A ja już nawet nie pamiętam co pierwszego napisałem, wiem tylko, że to było napisane w Basic'u na Atari 800XL {brawo} --W poszukiwaniu rozwiązania problemu, najbardziej pomocna jest znajomość odpowiedzi.

0

Mój był odtwarzacz :D a potem Edytor textu :D Łord się nazywał :P :P :P --------------------------------------------------------------------------
Pozdrawiam
Sebek, Seboo lub jak tam kto woli :)
[email protected]

0

Mój w VB klakulator z jakiegoś magazynu przepisany ;)
--Szymek :)

0

Mój pierwszy - to był kalkurator na C64; {zzz}
Tak w ogÓle to o wiele więcej mam zaczętych projektów niż tych skończonych. >> Chciałbym kończyć więcej projektów!! {glowa}

Ps: teraz robię m.in.: {hello}
VideoCD player'a - odtwarzacz filmów;
ICafe - program do obsługi kafejek internetowych;
ELO - kronika mojej szkoły w wersji elektronicznej (tak by każdy uczeń mógł wrzucac co chce)
FIComunicator - komuniktor i system kontroli wersji do FIWebBrowser'a;
...i wiele innych. hmm...

Oprucz tego jestem adminem na kompach w bibliotece szkolnej (nasza informatyczka umie włożyć płytę do CD-rom'u... {glowa} ) ...i zdaję maturę. :P

--
Sebo +)
(Delphi3)

0

y...
Mój pierwszy program dumnie ;) wyświetlał napis:
Twoje imie to: Marcin ! :O
Jaką miałę podjarę :-) --Kto pyta nie błądzi ...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1