(API) (LPT) SetCommTimeout w Windows XP

0

Czolem Towarzysze. To znowu ja. Mam pytanie do Towarzyszy. Czy ktos wie czemu GetCommTimeouts zwraca w polu WriteTotalTimeoutConstant struktury COMMTIMEOUTS wartosc 0 pod WINDOWS 98 a 300000 pod Windows XP? Oraz czemu funkcja SetCommTimeouts dzialajaca pieknie pod WN 98 nie dziala pod WIN XP zwracajac w Err.LastDllError (Visual Basic) wartosc 87 (nieprawidlowy parametr) ? Bede wdzieczny za pomoc w rozwiazaniu problemu. Pozdrawiam - Rzezba. PS. Zapomnialem dodac, ze chodzi o ustawienia Timeoutu dla portu rownoleglego :o)

0

Sory cie, ale nie znam odpowiedzi na twe pytanie, ale chcialbym powiedziec ze wlasnie dlatego wiekszosc gier nie dziala pod Win XP, wiec radze ci zmienic Windowsa.--Do raju przez piekło!

0

Master Socek napisał:
Sory cie, ale nie znam odpowiedzi na twe pytanie, ale chcialbym powiedziec ze wlasnie dlatego wiekszosc gier nie dziala pod Win XP, wiec radze ci zmienic Windowsa.

A od kiedy to większość gier nie działa na XP? I co w ogóle mają gry do portu LPT? Funkcja ta nie działa zapewne dlatego, że pod windowsem NT nie da się bezpośrednio odwoływać do portów. Można jednak znaleźć komponenty i źródła posługujące się specjalnymi sterownikami.---------------------------
Delphi 6

Pozdrówka

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1