GADU gadu

0

czy komukolwiek udalo sie napisac dzialajacego klienta Gadu-Gadu pod Windows?
znalazlem projekt "axiome" (jest kod zrodlowy) ale cos tam jest pochrzanione bo loguje sie za dwudziestym razem
jest tez jakis projekt bodaj w C++ ale z tego to komplenie nic nie rozumiem

jest tez troche pod linuxa ale tamte znowu w C z ktorego tez nic nie rozumiem :)

Jak ktos ma dzialajace zrodla to niech da tutaj znac

0

przypomnialo mi sie ze jeszcze ktos podal nazwe programiku h2pas tlumaczacy naglowki z C do paskala. Ma ktos moze skompilowana wersje tego programiku?

0

pytanie nieco mniej aktualne bo udaje mi sie laczyc i wysylac do uzytkownikow gadu gadu

0

SuperSwinia w dniu 3.4.2002 20:29 napisal:
czy komukolwiek udalo sie napisac dzialajacego klienta Gadu-Gadu pod Windows?
&gtznalazlem projekt "axiome" (jest kod zrodlowy) ale cos tam jest pochrzanione bo loguje sie za dwudziestym razem (...)

Mozesz dać mi namiary na stronke z tym źródłem. PLIZ!
Albo wyślij mi na mail: [email protected]

THX!!--Spin
(Delphi 5 Enterprise)

0

wiec chyba jestes glupkiem skoro NIC nie rozumiesz

moze bys chcial aby ludzie pisali morsem albo brailem haha
musisz wiedziec ze c i c++ to najpopularniejsze jezyki
swiata (programowania oczywiscie) i nikt o zdrowych zmyslach
nie bierze sie za pascala

do nauki GLUPKI ....

0

linux programmer w dniu 4.4.2002 16:49 napisal:
wiec chyba jestes glupkiem skoro NIC nie rozumiesz
&gt
&gtmoze bys chcial aby ludzie pisali morsem albo brailem haha
&gtmusisz wiedziec ze c i c++ to najpopularniejsze jezyki
&gtswiata (programowania oczywiscie) i nikt o zdrowych zmyslach
&gtnie bierze sie za pascala
&gt
&gtdo nauki GLUPKI ....

SAM JESTEŚ GŁUPEK
Tylko kompletny idiota uważa innych za gorszych tylko dla tego że lubią coś co się w/w idiocie nie podoba! Ja się zajmuję programowaniem w Delphi które wybrałem, bo składnia Pascala to prawie język naturalny (angielski, of couse). Jakiś czas temu chciałem się zabrać za c++ ale sama składnia tego języka jest dla mnie niezrozumiała. Wolę zwykłe wyrazy lub chociaż skróty (begin, end, inc, dec itp.) a nie jakieś znaczki ({,},++,-- itp.). Może ty wolisz pisać znaczki, ale z całą pewnością jest wielu ludzi którzy mają więcej przekonania do tego czym mówią na co dzień. A argument że c i c++ jest popularniejsze też jest marny bo to nie dla tego że jest lepszy, tylko dla tego że był PIERWSZY bo ktoś postawił na kompresję a nie na zrozumiałość kodu. Poza tym ostatnio co raz więcej ludzi odwraca się od "ciemnej strony mocy" :) jak to określają niektórzy programiści preferujący składnię Pascala. I jeszcze raz powtarzam - TYLKO idiota uważa za gorszych od siebie tych którzy mają inne poglądy i przyzwyczajenia.-------
Pozdro
my_nick, www.gryzonie.prv.pl

0

Do Spin &gt&gt

adres strony to axiome.prv.pl, z tym ze musisz to troche przerobic jesli nie chcesz instalowac dodatkowych komponentow ... w sumie nie ma z tym wiele roboty

Do my_nick &gt&gt

po co dyskutujesz z tym pajacem?:)
a co do C++ to jego skladnie mniej wiecej znam - fakt jest paskudna - a zrodla klienta gadu gadu ktore mam sa napisane w C ktora sie chyba troche rozni od C++. W kazdym razie troche z tego zrodla skorzystalem ale bez tego w Delphi bym sie jeszcze dlugo meczyl

na razie

0

Co za idiota, ja też niewiele rozumiem z C/C++, bo wole delphi. Argument, że najwięcej osób korzysta z C, jest równie głupi jak ty. Ciekawe ile zrozumiałbyś z tekstu napisanego w języku Chińskim, sądzę że nic, więc też jesteś idiotą, ponieważ najwięcej osób mówi po Chińsku, więc powinieneś go umieć, idz się nauczyć!

0

Ja tam miałem tylko jeden powód żeby jakoś tam się poduczyć składni c++ - PHP ma taką samą składnię a musiałem się nauczyć PHP. Niestety.
Lamer -&gt nieźle dowaliłeś z tym Chińskim!-------
Pozdro
my_nick, www.gryzonie.prv.pl

0

A może ktoś byłby chętny, żeby napisać klon GG w delphi najlepiej 6 :)

0

lamer w dniu 6.4.2002 10:16 napisal:
A może ktoś byłby chętny, żeby napisać klon GG w delphi najlepiej 6 :)

wlasnie zaczalem pisac klona wykorzystujac Delphi 6 PE i w oparciu jedynie o TClientSocket. Wykorzystalem przy tym procedure analizujaca pakiety (z projektu axiome ). W tej chwili moge sie polaczyc, odbieram i wysylam bez problemow ... w Delphi 6 PE na standardowych komponentach.
Sam axiome uzywa bodaj 4 dodatkowych komponentow a jak wiadomo nie pod kazda wersja chodza trzeba szukac kombinowac i tak dalej dlatego robie to tak jak robie :)

na razie

0

Może byśmy razem coś skrobnęli, mam kilka ciekawych pomysłów, napisz do mnie [email protected]

0

lamer w dniu 6.4.2002 12:46 napisal:
Może byśmy razem coś skrobnęli, mam kilka ciekawych pomysłów, napisz do mnie [email protected]

skoro Ty masz pomysly to moze Ty napiszesz?:)

0

&gtwlasnie zaczalem pisac klona wykorzystujac Delphi 6 PE i w oparciu jedynie o TClientSocket. Wykorzystalem przy tym procedure analizujaca pakiety (z projektu axiome ). W tej chwili moge sie polaczyc, odbieram i wysylam bez problemow ... w Delphi 6 PE na standardowych komponentach.
&gtSam axiome uzywa bodaj 4 dodatkowych komponentow a jak wiadomo nie pod kazda wersja chodza trzeba szukac kombinowac i tak dalej dlatego robie to tak jak robie :)

A mógłbyś udostępnić kiedy skończysz?

Delphi 6

Pozdrówka

0

thenkles w dniu 6.4.2002 16:17 napisal:

&gt
&gtA mógłbyś udostępnić kiedy skończysz?
&gt
&gt

chodzi o program czy kod?:)

jak skoncze caly to pewnie udostepnie ale minie jeszcze wiele zachodow slonca zanim do tego dojdzie :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1