Gadu gadu i IP

Odpowiedz Nowy wątek
2009-03-08 20:50

Rejestracja: 11 lat temu

Ostatnio: 10 lat temu

0

Czy jest może taki program, bądź wtyczka do AQQ (nie korzystam ze "standardowego" gg bo nie lubię), która umożliwi zobaczenie IP rozmówcy tak jak jest w Kadu?
Proszę o pomoc bo potrzebuję tego programu a nigdzie nie mogę znaleźć... :/

Pozostało 580 znaków

2009-03-08 21:37

Rejestracja: 11 lat temu

Ostatnio: 11 lat temu

0
lucyfer666 napisał(a)

Czy jest może taki program, bądź wtyczka do AQQ (nie korzystam ze "standardowego" gg bo nie lubię), która umożliwi zobaczenie IP rozmówcy tak jak jest w Kadu?
Proszę o pomoc bo potrzebuję tego programu a nigdzie nie mogę znaleźć... :/

Wireshark, tcpdump...

Pozostało 580 znaków

2009-03-08 23:46

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 5 lat temu

0

@up: A połączenia gg nie ida przypadkiem przez serwer(y) gg? Bezposrednio to chyba tylko pliki leca


Pisze programy/skrypty na zlecenie/zaliczenie - c/c++/asembler/java. GG - 2100119, mail w profilu.

Pozostało 580 znaków

2009-03-09 00:03

Rejestracja: 11 lat temu

Ostatnio: 11 lat temu

0

nie wiem, nie uzywam :)

Pozostało 580 znaków

2009-03-09 00:29

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 2 lata temu

0

hm wydaje mi sie ze w power gg mozna bylo ip podejrzec


play hard..go pro.

Pozostało 580 znaków

2009-03-09 00:54

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 2 lata temu

0

GG 7.7.0 oraz Konnekt na pewno mają taką opcję, ale jest ona dostępna AFAiK tylko jeśli druga strona ma włączone połączenia p2p.

Klient wysyła wiadomości przez serwer, więc jedyne co da się w ten sposób zesniffować, to IP serwera.

Pozostało 580 znaków

2009-03-09 08:46

Rejestracja: 15 lat temu

Ostatnio: 6 lat temu

0

W tlenie tez jest, z tym ze po ostatnich zmianach to pokazuje i tak tylko ip lokalne użytkownika wiec raczej malo przydatne (zewnetrzne tylko wtedy jak nie ma lokalnego).

Pozostało 580 znaków

Rev
2009-03-09 09:07
Rev
Moderator

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 6 dni temu

0

W przypadku, gdy nie jest nawiązane połączenie p2p możliwe jest pokazanie tylko i wyłącznie adresu zgłoszonego przez samego klienta. Z reguły jest to ip wewnętrzne, localhost (127.0.0.1), a zewnętrzne ip pojawia się sporadycznie (u mnie jedynie 5 kontaktów w ciągu ostatniej doby zgłosiło zewnętrzny adres). Nie wiem który klient je zgłasza.


Pozostało 580 znaków

2009-03-09 11:23

Rejestracja: 15 lat temu

Ostatnio: 6 lat temu

0

Nie wiem co sie zmienilo, ale przedtem bylo zawsze tak, ze pokazywane bylo tylko ip zewnetrzne jezeli ktos mial mnie na liscie, ip nie bylo pokazywane jezeli ktos nie mial mnie na liscie (kadu nawet wtedy pisal, ze użytkownik mnie nie ma na liscie).

A teraz, jest zawsze ip wewnetrzne, niezaleznie od tego, czy ktos ma mnie na liscie czy nie. Albo wcale nie pokazuje ip (żadnego) - to chyba wtedy, gdy użytkownik ma wyłączoną opcję transferu plików.

A co za tym idzie, nie da sie juz w ten sposob sprawdzic, czy ktos ma mnie na liscie czy nie.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0