tAJEMNICA

0

Możliwe że temat ten niedotyczy programowania,jezeli tak to sorki.
Jest taki katalog C:\WINDOWS\Temporary Internet Files\Content.IE5
To ostatnie to chyba skrót od Internet Explorera 5 ale ja mam wersje 6(mało ważne)
Do tego katalogu nie można wejść klikając pokolei na C później Windows itd.
Trzeba wpisać całą ścieżkę. Jak ktoś nie wie o tym to niech sobie zobaczy co w nim jest. Pliki które ściągamy z neta, jeszcze nie ściągnięte do końca mp3 można sobie
kawałek przesłuchać. Jak to działa że ten katalog jest niewidoczny?
Jak można takie coś zrobić?
A żeby miało to coś wspólnego z programowaniem ta jak to zrobić w Delphi?

Z góry dzięki!

0

Dokłądnie to nie wiem ale trzeba katalogowi nadać nazwę plus taki numerek w nawiasach.
np.: jakaś_nazwa.{5ef4af3a-f726-11d0-b8a2-00c04fc309a4}
ten numerek znalazłem
w rejestrze i robi on z folderu kosz, tak że nie można obejrzeć jego
zawartości bo otwiera się folder kosz tyle że to u ciebie może nie zadziałąć
bo mam win2000 a pewnie w jakimś 98 jest inny numerek.--__________________________________
Pozdrawiam...
piechnat

0

mmm... w ks:ekspert byl numerek podany do robienia katalogow niewidocznymi...--Vroc
&ltDelphi Knight&gt

0

Oto ten nr.z KŚ Exspert zmienia on folder w Panel sterowania :)

.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}--Początkujący w Delphi zadaje duzo pytan

0

Vroc napisał:
mmm... w ks:ekspert byl numerek podany do robienia katalogow niewidocznymi...

oj było też coś takiego, i jeszcze jakiś znak ASCI który powodował
że katalogu nie dało się w żaden sposób wykasować, tylko
ScanDysk go usuwał, może ktoś by przypomniał :)

P.S. Znalazłęm jeszcze Panel Sterowania
:) ALE CHYBA SIĘ SPÓŹNIŁEM
HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID
Kosz.{5ef4af3a-f726-11d0-b8a2-00c04fc309a4}
Panel Sterowania.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}

--


Pozdrawiam...
piechnat

0

piechnat napisał:
&gtP.S. Znalazłęm jeszcze Panel Sterowania
&gt :) ALE CHYBA SIĘ SPÓŹNIŁEM
&gtHKEY_CLASSES_ROOT\CLSID
&gtKosz.{5ef4af3a-f726-11d0-b8a2-00c04fc309a4}
&gtPanel Sterowania.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}
&gt
&gt--

Nie widzisz ze to juz jest napisane czytaj chociaz co inni piszą
--Początkujący w Delphi zadaje duzo pytan

0

paweb napisał:
piechnat napisał:
&gt&gtP.S. Znalazłęm jeszcze Panel Sterowania
&gt&gt :) ALE CHYBA SIĘ SPÓŹNIŁEM
&gt&gtHKEY_CLASSES_ROOT\CLSID
&gt&gtKosz.{5ef4af3a-f726-11d0-b8a2-00c04fc309a4}
&gt&gtPanel Sterowania.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}
&gt&gt
&gt&gt--
&gt
&gtNie widzisz ze to juz jest napisane czytaj chociaz co inni piszą

Jak byś nie widział to najpierw napisałem posta bez
:) ALE CHYBA SIĘ SPÓŹNIŁEM ponieważ wtedy jeszcze nie było
twojej odpowiedzi, ale później twoja się pojawiła, i jako że
nie ma opcji wykasuje post a jest tylko możliwośc edycji to
do pisałem do niego :) ALE CHYBA SIĘ SPÓŹNIŁEM
wielkimi literami, a jak tak dbasz o zaśmiecanie forum nie potrzebnymi
postami to weź pod uwagę że twoja odpwiedź:
"Nie widzisz ze to juz jest napisane czytaj chociaz co inni piszą"
zaśmieciła forum dodatkowymi 2 postami ponieważ musiałem ci
się wytłumaczyć :)--__________________________________
Pozdrawiam...
piechnat

0

Sory nie zauwazylem tych Literk.Jeszcze raz sory :)--Początkujący w Delphi zadaje duzo pytan

0

paweb jesteś tu od wczoraj, napisałeś 12 postów i już naskakujesz na stałych bywalców. NO NIEŁADNIE :P--Spin
Delphi - Lets make Windows better....

0

piechnat napisał:
Vroc napisał:
&gtmmm... w ks:ekspert byl numerek podany do robienia katalogow niewidocznymi...
&gt
&gtoj było też coś takiego, i jeszcze jakiś znak ASCI który powodował
&gtże katalogu nie dało się w żaden sposób wykasować, tylko
&gtScanDysk go usuwał, może ktoś by przypomniał :)

Prosze bardzo ¶ taki znaczek daje dobry efekt na rozklekotanym win98 trudno od razu to zrobić ten win miał rok ale i tak czas utworzenia katalogu nieznany :D (w szkole) ALT +20 jak by ktoś szukał i w scandiscu trzeba zaznaczyć pytaj mnie co zrobić czy coś takiego przy scanowaniu a jak znajdzie ten błąd to trrzeba mu kazeć usunąć bo naprawić sie nie da. Dobre jak sie zrobi lamerowi scandisk znajduje błąd ale nie usuwa :D --Pozdrowienia {hello}
Waldi Koronowo
[email protected]
Zdarza sie że pisze e przed i nie zwracajcie uwagi na to:D

0

Dużo wyjaśniliście ale tego katalogu dodatkowo niewidać, Toznaczy jest niewidoczny,nie chodzi oto że ma atrybut ukryty ale jest niewidoczny.

0

Dużo wyjaśniliście ale tego katalogu dodatkowo niewidać, Toznaczy jest niewidoczny,nie chodzi oto że ma atrybut ukryty ale jest niewidoczny.

Chodzi ci o Jest taki katalog C:\WINDOWS\Temporary Internet Files\Content.IE5 ?--__________________________________
Pozdrawiam...
piechnat

0

Wy to macie problem sprawdzaliście ten katalog
C:\WINDOWS\Temporary Internet Files\Content.IE5
w windows comanderze przeciez on tylko posiada atrybut ukryty nic więcej i jest tam cały śmietnik z netu wszystkie gify bmp i jpg troche html php css flash itp wszytko co było na stronach które przeglądaliście czasmi można sie zdziwić
--Pozdrowienia {hello}
Waldi Koronowo
[email protected]
Zdarza sie że pisze e przed i nie zwracajcie uwagi na to:D

0

Nie używam Windows Comandera.
Mam zaznaczoną opcje pokazuj wszystkie pliki i nie widzę takiego katalogu.
A wiem że jest bo jak wpiszę ścieżke dostępu to się otwiera.

0

Jeszcze jedna sprawa jak taki folder otworzyć później?
:-)

0

Zmień mu nazwę
--Szymek

Doświadczenie - jest to coś co zdobywasz tuż po chwili kiedy go potrzebowałeś.

0

Jakoś mnie to nie wyslo!

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1