[OT] Encyklopedia Delphi - sprawy porządkowe

0

Bardzo prosiłbym, żeby przy dodawaniu w tytule podawać jedynie nazwę funcji, a parametry i użycie dopiero w treści artykułu.

Byłbym wdzięczny, gdyby przyporządkowywano obiekty do prawidłowych modułów.--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

0

A ja prosze zeby nie robic literowek (i w miare umiejetnosci autora, bledow ortograficznych) w artykulach, bo potem search nie bedzie dzialal.

Pregusia, poprawilem po Tobie 6 literowek w tekscie majacym ok 350 znakow.

I jeszcze zgloszenie bledu. Podczas moderowania artykulu na gorze pojawil sie napis:
Prosimy o wpisanie tu danych, które dostałeś w e-mailu informującym o założeniu konta.
Chyba nie na miejscu... :))

--
Pawel {Delphi 6 Personal}

Po pierwsze: naciśnij F1

0

a ja prosze o stosowanie polskich koncowek ąęćśżźółń
to tez ulatwi przeszukiwanie---=-=[ Delphi 3, 6 ]=-=-
-=-=-==[ LKS ]==-=-=-
-=[ [email protected] ]=-

0

Bardzo proszę o merytoryczne sprawdzanie haseł przed wstawieniem do encyklopedii. Wsadzacie hasła do złych modułów, nie podajecie znaczenia parametrów funkcji. Trochę staranności proszę, bo encyklopedia będzie psu na budę.--Pawel {Delphi 6 Personal}

Po pierwsze: naciśnij F1

0

prosze takze o umieszczanie przykladow wykorzystania dodawanych funkcji---=-=[ Delphi 3, 6 ]=-=-
-=-=-==[ LKS ]==-=-=-
-=[ [email protected] ]=-

0

Dokladnie, zgadzam sie z PQ. I piszcie parametry danej funkcji/procedury. Np.:

ShowMessage(const Msg : String);

[ Nie wiem, czy tak naprawde jest taka nazwa parametru, ale mozna sprawdzic w module, w ktorym jest
umeisczona ;) ]

I opisuje, co to za parametr itp. razem z przykladami. Wtedy bedzie o wiele lepiej.
--Pozdrawiam!
Adam Boduch &[email protected]&gt
www.4programmers.net

0

Co do literówek , to sorry, ale jestem dyskortografem (czy jakoś tak :P )

0

pregusia napisał:
Co do literówek , to sorry, ale jestem dyskortografem (czy jakoś tak :P )

albo masz krzywe palce:)
(nie bierz tego do siebie:))--Vroc
&ltDelphi Knight&gt

0

pregusia napisal:
Co do literówek , to sorry, ale jestem dyskortografem (czy jakoś tak :P)

skoro masz dysortografie to sprawdzaj pisownie np. w Wordzie :)

wracajac do Encyklopedii:
prosze o przeczytanie artykulu:
http://www.4programmers.net/view.php?id=5
zeby listingi podawanych przykladow wygladaly normalnie :)---=-=[ Delphi 3, 6 ]=-=-
-=-=-==[ LKS ]==-=-=-
-=[ [email protected] ]=-

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1