ListView...

0

Witam,

Mam w ListView 3 kolumny - kolejno : nr, wydarzenie, wynik . Czy da sie
jakos wyroznic (pogrubic czcionke, kolor itp.) wiersz, w ktorym w kolumnie
[wynik] znajduje sie okreslony ciag znakow np. 'jeden', a najlepiej
wyswielic w/w wiersze na nowej formie (Form2) w nowym ListView2 juz bez
kolorow, pogrubien... Prosze o pomoc... :)))--_____
de4th

0

Ale chodzi ci O ListBox czy jakieś tamListView a czy ty w ogóle mowisz o Delphi????? Niestety nie mam pojęcia.... Ale powiedz co i jak bo ja mam Delph5Enterprise i nic takiego jak ListView nie widziałem w mojej kilkuletniej kadencji :)

0

hehe to dobre.... A ciekawe co takiego mamy w zakladce Win32 obok TreeView...? Kilku letnia kadencja... to ciekawe, a moze powie mi pan gdzie jest Button, bo jakos nie moge znalezc... ;] . A moze pan po prostu nie wie co to Delphi...? Jesli pan nie zna odpowiedzi na pytanie to prosze nie pisac takich glupot... Uff koniec--_____
de4th

0

Jednak nigdy nie msiałem użyć tego komponentu :) I widzisz jakoś żyję.....

0

I ja mam 14 lat :) W ciągu 10 minut nie znalazłem nic takiego aby to zrobić co chcesz.

A i spoko Button jest w Delphi :) a TButton w zakładce Standard :)

chciałem tyko służyć pomocą a nie robić jakiś sprzeczek.

0

14-latek z kilkuletnia kadencja? chyba za 10 lat...

zaraz, zaraz... gdzie ja slyszalem to slowo... KADENCJA...ach, juz wiem!
ListView na prezydenta (afganistanu)!

0

de4th [mailto:[email protected]] w dniu 25.2.2002 18:47 napisal:
Witam,
&gt
&gtMam w ListView 3 kolumny - kolejno : nr, wydarzenie, wynik . Czy da sie
&gtjakos wyroznic (pogrubic czcionke, kolor itp.) wiersz, w ktorym w kolumnie
&gt[wynik] znajduje sie okreslony ciag znakow np. 'jeden', a najlepiej
&gtwyswielic w/w wiersze na nowej formie (Form2) w nowym ListView2 juz bez
&gtkolorow, pogrubien... Prosze o pomoc... :)))
&gt
&gt--

Obslugujesz OnPaint dla Twojego listview.
A w srodku dajesz:

if Item.Subitems[x] = 'y' then
begin
YourListView.Canvas.Font.Style := [fsBold];
...
end;

itd. itp.

(pisze z pamieci, wiec moga byc bledy, ale chodzi o podejscie)

P.

0

deforth to *****

0

Piotrze, BARDZO prosze - rozwin sprawe. Bardzo mnie interesuje, ale ListView nie ma OnPaint.--Pawel

Delphi6

0

Juz chyba wiem: OnAdvancedCustomDrawItem / ...DrawSubItem!--Pawel

Delphi6

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0